'10 Ekim'de geri adım atmayacağız'

Ankara Valiliği'nin 10 Ekim'de il genelinde her türlü eylemi yasaklamasına itiraz geldi. 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği, DİSK, KESK, TMMOB, TTB geri adım atmayacaklarını açıkladı. 

Google Haberlere Abone ol

Özlem Akarsu Çelik  [email protected]

ANKARA - Ankara Garı katliamının birinci yıl dönümünde bugünden başlayarak gerçekleşecek anma törenlerine imza atan 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği, DİSK, KESK, TMMOB ve TTB Ankara Valiliği'nin yasak kararı üzerine geri adım atmayacaklarını yazılı bir açıklamayla duyurdu.

"YARIN 09 30'DA ANKARA GARI'NDAYIZ"

Açıklamada şöyle denildi: "8 Ekim 2016 Cumartesi günü, 10 Ekim Katliamının gerçekleştiği yerde anma etkinliğinin yasaklandığı algısı oluşturdu. Ankara Emniyeti’nin basında yer alan duyurusu, 10 Ekim günü saat 10.04’de yapacağımız anma etkinliğini kapsamamaktadır. Bu duyuru kamuoyunda yanlış bir algı yaratmaktadır. Katliamın gerçekleştiği yerde ve daha önce belirlenen programımıza ilişkin etkinliklerimiz yapılacaktır.10 Ekim katliamının üzerinin örtülmesine, Ankara’nın kirli, karanlık dehlizlerine hapsedilmesine izin vermeyeceğiz. Bedeli ne olursa olsun, emek, barış ve demokrasi mücadelemizden geri adım atmayacağız. Bizler, başta DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği olmak üzere emek, barış ve demokrasiyi savunan yol arkadaşlarımız ile 10 Ekim 2016 Pazartesi günü 10.04’te ellerimizde karanfillerimiz ile katliamın gerçekleştiği Tren Garı önünde olacağız.

karsiyaka2

Katliamda hayatını kaybederek Ankara'da Karşıyaka Mezarlığı'na defnedilenler için bugün öğle saatlerinde mezarları başında anma gerçekleştirildi. Program gün içinde panellerle devam edecek.

10 Ekim Pazartesi(yarın) saat 09 30'da Ankara garı önünde toplanılacak ve patlamanın gerçekleştiği saat 10.04'te saygı duruşunda bulunulacak.