Termik santrale karşı 18 milletvekili beldede

Zonguldak'ta aşırı kirliliğe neden olan 4 termik santrale ek 3 santral daha yapılması kararı alındı. CHP'li milletvekilleri bölgeye akın etti!

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Zonguldak'ın Kilimli ilçesi Çatalağzı beldesinde kurulması planlanan yeni termik santrallere karşı eylem düzenlendi. Yeni santrallere karşı çıkan yöre halkına CHP milletvekilleri de destek verdi.

Kömürle çalışan termik santrallerin olumsuz etkilerini en fazla yaşayan illerin başında gelen Zonguldak Milletvekilleri Şerafettin Turpcu ve Ünal Demirtaş’ın çalışmalarına destek vermek için CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran'la birlikte Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, İzmir Milletvekili Atila Sertel ve Özcan Purcu, İstanbul Milletvekilleri Ali Şeker ve Ali Özcan dahil 18 milletvekili geldi.

termiksantralkilimlichp1 Çatalağzı'nda yeni faaliyete geçen 4'üncü termik santralin ardından 3 tane daha kurulacak.

'KARADENİZ'E DÜŞMAN TAVIR'

Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, yaptığı konuşmada 'AKP iktidarının Karadeniz’e düşman bir tavırla yaklaştığını, insanların geleceklerini yok edecek politikaları hiç düşünmeden yürürlüğe koyduğunu' söyledi, “Sürdürülebilir kalkınma yok etmeden üretmektir, çocuklarımıza bırakacağımız doğal mirası korumaktır. Toprağımızın, suyumuzun ve havamızın daha fazla kirletilmesine sessiz kalmayacağız” diye konuştu.

Çatalağzı'nda yeni faaliyete geçen 4'üncü termik santralin ardından 5'incinin kurulması için çalışmaların devam ettiği ve ardından kurulması planlanan 2 termik santral ile birlikte beldede toplam 4 bin 580 megavat enerji üretilmesinin planlandığı hatırlatıldı. Zonguldak’ın katlanan bir kirlilik felaketiyle de karşı karşıya kalarak, yaşanmaz bir şehir haline geleceği, bu nedenle yeni termik santrallere yöre halkının izin verilmeyeceği belirtildi. (HABER MERKEZİ)