'Dedem Med Nuçe'nin kapandığına inanmıyor'

Avrupa'da yayın yapan Med Nuçe Tv'nin kapanmasına Mardin'de yaşayan 70 yaşındaki Mehmet dede inanmıyor. Dede, Med Nuçe kanalının 'gelini tarafından kasıtlı olarak bozulduğunu' düşünüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR – Daha önce kapatılan Nuçe TV'nin ardından Fransız uydu şirketi Eutelsat'a ait Hotbird uydusundan 3 yıl önce yayına başlayan Med Nuçe Tv'nin ekranı da geçtiğimiz pazartesi günü saat 11.00'de karartıldı. Yıllardır Med Nuçe Tv'yi izleyen Mehmet dede de her gün izlediği kanalının kapanmasından dolayı suçu gelininde buluyor.

5 GÜNDÜR KONUŞMUYORLAR

Mehmet dedenin 23 yaşındaki torunu akşam iş çıkışı eve gittiğinde, evde bulunan dedesi ve yengesinin birbirleriyle konuşmadıklarını gördü. Bunun sebebini dedesine soran torun ilginç bir cevap aldı: “Sırf ben televizyon izlemeyeyim de, kendisi evlilik programlarını izlesin diye yengen Med Nuçe kanalını bozdu. Şu kanalı geri getirsene!”

Mehmet dedenin kızgınlığını aktaran torunu dedesinin 'Med Nuçe sevgisini şöyle anlatıyor, “Dedem yıllardır Kürtçe yayın yapan kanalları izler. İstisnasız günün 7 saatini televizyon karşısında geçirir. Haber saatleri geldiğinde nerede olursa olsun eve gelir Med Nuçe Tv'yi açar ve gece 24.00'e kadar izlerdi. Tam uyku saatinde de Kürtçe şarkıları dinler öyle uyurdu...”

'KENDİSİ EVLİLİK PROGRAMI İZLESİN' DİYE

Ancak pazartesi Mehmet dedenin bu düzeni bozulur. İş çıkışı eve gittiğinde dedesiyle yengesinin birbirleriyle konuşmadıklarını görür torun: “İkisinin de morali bir hayli bozuk görünüyordu. Dedeme, 'Ne oldu?' diye sorduğumda bana yengemin sırf kendisi izleyemesin diye Med Nuçe Tv'yi kanal menüsünden sildiğini söyledi. Dedeme göre yengem kendisi evlilik programlarını izlemek için bunu yapmış! Yengem de dedeme yeminler ederek kanalı kendisinin bozmadığını ve kendisini suçladığı için pişman olacağını söylemiş. Dedeme televizyon yayınlarının kapandığını, bunda yengemin suçu olmadığını söylememe ve ısrar etmeme rağmen inandıramadım. Bana da ''Sen de yengenin tarafındasın'' diye cevap verdi. Şu an 5 gündür yengem ve dedem birbirleriyle konuşmuyorlar.” Çaresiz dede sevdiği televizyon kanalının yokluğunda ise bu kez başka türlü 'zor bir tercih'te teselli arıyor: Flash TV izliyor!