Diyarbakır'da 8 öğretmen serbest

Diyarbakır'da gözaltına alınan 12 öğretmen adliyeye çıkarıldı. Renas Jiyan'ın da aralarında bulunduğu 8 öğretmen serbest kaldı.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Şair Renas Jiyan'ın da aralarında bulunduğu 8 öğretmen serbest bırakıldı. Murat Özyaşar'ın da aralarında bulunduğu 3 öğretmenin ise mahkemeye çıkarılması bekleniyor.

Mahkemeye sevk edilen öğretmenlerden sadece Fatma Gülçiçek Arı'nın tutuklanması istenmişti. Mahkeme Arı'yı tutukladı.

NE OLMUŞTU?

1 Ekim sabahı gözaltına alınan öğretmenler 5 gün boyunca gözaltında tutulmuş, avukatlarıyla görüştürülmemişlerdi. Emniyet ifadesi alınan öğretmenlerin sorgusu hakkında bilgi veren Eğitim Sen Diyarbakır Şubesi avukatı Selvi Tunç, "Öğretmenlere yönelik öncekilerle aynı isnatlar var. Yani sendikal faaliyet ve eylemler isnat ediliyor" dedi. Savcılık ifadesinden sonra öğretmenlerin serbest bırakılması gerektiği yönünde beklentisi olduğunu söyleyen Selvi Tunç, "Ancak önceki gruplardan yola çıkarsak, haksız ve hukuka aykırı bir şekilde tutuklamalar da olabilir" dedi.

Gözaltındaki öğretmenler arasında, 24 aylık ve anne sütüyle beslenmesi gereken Rodi'nin annesi Fatma Gülçiçek Arı da yer alıyor. (DUVAR)