İstismarcı öğretmen tutuklandı

Avcılar'da özel bir resim atölyesinde ders veren 56 yaşındaki öğretmen, kursa gelen çocuklara yönelik cinsel istismar iddiasıyla cezaevine girdi. Çorlu'da bir ortaokulda ise, çocukları fuhuşa zorladığı iddia edilen 5 kişi tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Avcılar'da özel resim atölyesindeki küçük yaşta çocuklara cinsel istismarda bulunduğu öne sürülen resim öğretmeni 56 yaşındaki T.Ö. tutuklanarak cezaevine konuldu. Polis çocuklara verdiği içeceklere koyduğu iddia edilen sarı tozu araştırıyor.

AİLE ÖNCE ÇOCUKTAKİ DEĞİŞİKLİĞİ FARK ETTİ

Şikayetçi ailelerden biri, Gümüşpala Mahallesi’ndeki 8-12 yaşlarındaki çocukların devam ettiği T.Ö.’ye ait resim atölyesine giden kızının hareketlerindeki değişikliği fark edince, davranışlarını sorguladı. Aile dinlediği çocuğunun cinsel istismara maruz kaldığından şüphelenince Avcılar Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ne giderek aile danışmanı-psikolog Hacı Tekin ile görüştü.

Tekin, ortada çocuklara yönelik cinsel istismar olduğunu, zaman geçirilmeden bu şüphelerin araştırılması için adliyeye intikal ettirilmesi gerektiğini bildirdi. Aile, kursa giden diğer bazı ailelerle de yaptığı görüşme ardından öğretmen T.Ö. hakkında suç duyurusunda bulundu.

SARI BİR MADDE VERMİŞ

Savcılığın talimatı doğrultusunda hazırlanan dosya ile nöbetçi mahkemeye sevk edilen resim öğretmeni T.Ö., küçük yaştaki çocuklara cinsel istismar iddiası ile tutuklanarak Metris Cezaevi’ne konuldu. Ayrıca çocukların kahvesine koyduğu sarı maddenin ne olduğunun tespit edilebilmesi amacıyla araştırmaya ağırlık verildi.

PSİKOLOG: İYİ GÖZLEMLEYİN

Psikolog Hacı Tekin, dünya genelinde çocukların yüzde 20’sinin cinsel istismara maruz kaldığını, bu konuda sessiz kalmanın suça ortak olma anlamı taşıdığını söyledi. Tekin, şunları belirtti:

"Çocuklarımız, eskisinin aksine agresif, çekingen davranışlar sergiliyor, bir şeyler paylaşmıyor, içine kapanmışsa, anormal her durumda mutlaka onları gözlem altına almak gerekiyor. Şunu unutmayalım; bütün çocuklar cinsel istismarı hisseder, fark eder ve bilir. Anlar ve anlatabilir de. Çocukların bu aktarımlarına mutlaka ses vermek, ciddiye almak lazım. Tacizi yapan kişi ceza almamışsa buna maruz kalan bireyde ileride çok ağır rahatsızlıklar ortaya çıkıyor. Velilerin nasıl davranması gerektiği de bu açıdan çok önemli."

Ortaokul öğrencilerine fuhuş soruşturması 5 tutuklu

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde ise ortaokul öğrencisi 13 yaşlarındaki 5 kıza para karşılığında fuhuş yaptırılmasıyla ilgili soruşturmada, kızları pazarladığı iddia edilen 17 yaşındaki Y.D. adlı kız ile onlarla ilişkiye girdiği belirlenen 2 lise öğrencisi tutuklandı. Tutuklu sayısı 5'e yükseldi. (DHA)