Asker babası: Oğlumu hastalıklar değil, ihmaller öldürdü

Askerliğini yaptığı sırada hastalanan er Hamza Koca, yaşımını yitirdi. Koca'nın babası Ergün Koca, oğlunun ihmaller nedeniyle öldüğünü söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Erzincan'da bulunan, 59'uncu Topçu Eğitim Tugayı'nda askerlik yapan 21 yaşındaki Hamza Koca, hayatını kaybetti. Koca'nın babası Ergün Koca ise, oğlunun ihmaller nedeniyle yaşımını yitirdiğini öne sürdü.

Topçu er er Hamza Koca, şiddetli baş ağrısı şikayetiyle revire kaldırıldı. İddiaya göre, birlik doktoruna aynı şikayetle birkaç kez giden Koca'nın, sağ gözü bir süre sonra görme yetisini kaybetti. Erzincan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gönderilen Hamza Koca durumunun ciddi olduğu tespit edildi. Bunun üzerine Koca, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Fakültesi'ne sevk edildi.

Beyin ameliyatı geçiren Koca, 6 Mayıs'ta Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Koca'nın durumu giderek ağırlaştı ve önceki gün hayatını kaybetti. Ankara'da otopsi işlemleri yapılan Koca, memleketi Yozgat'ta toprağa verildi.

Baba Ergül Koca, oğlunun sağlık durumunun kötüleşmesine neden olduğunu iddia ettiği sorumlular hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

'HASTALIĞINA KİSEYİ İNANDIRAMADI'

Baba Ergün Koca, oğlunun hastalığını birlik doktorunun değil, bölük astsubayının tespit ettiğini söyledi. Koca, "Ben oğlumu birliğine teslim ettikten sonra 20 gün oğlumdan haber alamadık. Daha sonra birlik komutanına ulaştım ve oğlumla görüşme imkanı buldum. Yaşadıklarını bana anlattı. Şiddetli baş ağrısı şikayetiyle defalarca revire gittiğini, ancak durumuna kimseyi inandıramadığını söyledi. Oğlum sürekli revire gittiği için komutanları durumu araştırmışlar. Bölük astsubayı 'neden sürekli revire gidiyorsun?' diye sorunca, sorunlarını anlatmış ve sağ gözünün görmediğini söylemiş. Bölük astsubayı da gören gözünü kapatıp, parmağını gözüne doğru uzatınca oğlumun görmediğini fark ederek hastaneye sevk edilmesini sağlamış" dedi.

İnönü Üniversitesi Hastanesi'de de ihmaller yaşandığını öne süren Koca, başka bir doktorun yanlış ameliyat yapıldığını ve beyne takılması gereken bir cihazın takılmadığını söylediğini aktardı.

HASTANEDE ENFEKSİYON İDDİASI

Oğlunun İnönü Üniversitesi Hastanesi'nde, enfeksiyona yakalandığını dile getiren Ergün Koca'dan, oğlunun GATA'ya sevk edilmesini istemiş. Koca, "Sağlık Bakanlığı'nı aradım, kimseye sesimi duyuramadım. Komutanların yardımıyla oğlum GATA'ya sevk oldu ve buradaki doktorlardan oğlumun Enfeksiyon kaptığını, zatürre olduğunu, astım ve bronşit olduğunu öğrendim. Oğlumu hastalıklar değil, ihmaller öldürdü. Bunun hesabını soracak vicdanlı insanların olduğuna inanıyorum" diye konuştu.

Hamza Koca'nın Erzincan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Fakültesi'ne sevki sırasında ambulansta doktor bulunmadığı da öne sürüldü. (DHA)