Savcı 22.5 yıl istedi, mahkeme Rüzgar Çetin'i tahliye etti

Rüzgar Çetin, şikayetlerin geri çekilmesinin ardından hakim karşısına çıktı. Tutukluluğun devamını isteyen savcı 22.5 yıla kadar hapis talep etti. Mahkeme ise Çetin'i tahliye etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Beşiktaş'ta alkollü araç kullanırken kaza yaparak bir polisin ölümüne bir polisin de yaralanmasına neden olan Rüzgar Çetin, hakim karşısına çıktı.

Savcı, Rüzgar Çetin'in 'bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne bir kişinin de yaralanmasına neden olmak suçundan 3 yıldan 22.5 yıla kadar hapsini istedi. Mütaalasını isteyen savcı Rüzgar Çetin'in tutukluluk halinin devamını talep etti. Mahkeme heyeti ise Rüzgar Çetin'i 6 yıl 3 ay hapse mahkum ederek, tahliye etti. Kararın oy çokluğuyuyla alındığı, Çetin'in hapis yattığı süre göz önüne alınarak tahliye kararı verildiği öğrenildi. Çetin, 8 aydır tutukluydu.

Ölen polisin eşinden Rüzgar Çetin açıklamasıÖlen polisin eşinden Rüzgar Çetin açıklaması

Kazada hayatını kaybeden polis memuru İsmet Fatih Alagöz’ün eşi ve ailesinin, 8 ay sonra davanın 5’inci duruşması öncesi Rüzgar Çetin hakkındaki şikâyetlerini geri çektikleri ortaya çıkmıştı. Yaralanan polis memuru Emre Tetik de daha önce Çetin hakkındaki şikayetini geri çekmişti.

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 4'üncü celsesi görülen duruşmada, 22.5 yıla kadar hapsi istenen tutuklu sanık Rüzgar Çetin hazır bulundu. Mahkemeye dilekçe sunarak sikayetlerinden vazgeçen şehit polis İsmet Fatih Alagöz'un ailesi ile yaralanan polis Emre Tetik 'in ailesinden durusmaya katılan olmadı. Yönetmen Sinan çetin'in oğlu olan Rüzgar Çetin, 9 aydır tutuklu olarak yargılanıyor.  (İSTANBUL/DHA)

Rüzgar Çetin'in çarptığı polisin ailesi davadan çekildiRüzgar Çetin'in çarptığı polisin ailesi davadan çekildi