Kadınlar Tuba Korkmaz için adliyede

Eski sevgilisi Tuba Korkmaz'ın gırtlağını kesip iç organlarını parçalayan Fatih Sağır'ın yargılandığı dava bu gün Eskişehir'de başlıyor. Sosyal medyada Korkmaz'a destek vermek için kampanya başlatan kadın dernekleri duruşmayı izliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eskişehir'de terk ettiği sevgilisi tarafından gırtlağı kesilen ve iç organları parçalanan Tuba Korkmaz'ın davası bu gün başlıyor.

Eskişehir’in Vişnelik Mahallesi Park Sokak’ta, 17 Haziran Cuma sabahı saat 07.00 sularında işe gitmek üzere servis bekleyen Tuba Korkmaz, iki ay önce ayrıldığı eski erkek arkadaşı Fatih Sağır'ın saldırısına uğramıştı. Sağır, Korkmaz’ı sırtındandört kez bıçaklayarak, karaciğer, akciğer, safra kesesi ve diyaframına zarar vermişti. Saldırgan Korkmaz'ın gırtlağını da kesmişti. Tuba Korkmaz’ı, doktor olan bir mahalle sakini görerek ilk müdahaleyi yapmış, genç kadın Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Hastanesi’ne (ESOGÜ) kaldırılmıştı. Olayın ardından adliyeye sevk edilen Sağır, tutuklanmıştı.

Saldırıyla ilgili davanın ilk duruşması bugün Eskişehir Adliyesi'nde 13.30'da başlayacak. Duruşmada Tuba Korkmaz'ı öldürmeye teşebbüs eden Fatih Sağır hakim karşısına çıkacak. Kadın derneklerinin izleyeceği davada iyi hal indirimi olmaması için sosyal medyada kampanya başlatıldı.

Kullanıcılar #TubanınSesiOlalım hashtag'ine destek mesajlarını yazıyor. (HABER MERKEZİ)