Sazan bebek gözlerini tekrar açtı

5 yaşındaki mülteci Sazan Kaçan ameliyat olmasının ardından dün gözlerini açtı. Kaçan, 2 kişinin ameliyat masraflarını karşılamasıyla ameliyat olabildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR – IŞİD'in Şengal'e saldırması nedeniyle Türkiye'ye sığınan Kaçan ailesi, 5 yaşındaki çocuklarını maddi durumlarının kötü olmasından dolayı tedavi ettiremiyordu. Sazan Kaçan'ın ameliyatı için gerekli olan ücreti, ismini vermek istemeyen 2 kişi karşıladı. 2 gün önce ameliyatı gerçekleşen Kaçan, yoğun bakımda gözlerini tekrar hayata açtı.

GAZETE DUVAR'A TEŞEKKÜR

Sazan Kaçan'ın hastalığını kamuoyuna duyurduktan sonra, 18 bin TL olan hastane masraflarını karşılamak isteyen, yurt dışından ve Türkiye'den birçok kişi bize ulaştı. İsmini vermek istemeyen iki kişinin bütün hastane masraflarını karşılamak istemesi üzerine aile, ameliyat için Diyarbakır'dan İstanbul'a geldi.

Riskli olan ameliyatın ardından doktorların aileye yaptığı açıklamada, Kaçan'ın ameliyatının iyi geçtiği ve en kısa zamanda taburcu edileceği öğrenildi. Baba Somükcan Kaçan ve Diyarbakır Fidanlık Kampı'nda sağlık sorumlusu olarak çalışan Ömer Eryılmaz, Sazan'ın hastalığını kamuoyuna duyuran Gazete Duvar ekibine teşekkür etti.

5 yaşındaki göçmen nihayet ameliyat oldu5 yaşındaki göçmen nihayet ameliyat oldu

KAMPTA TEDAVİ OLMAYI BEKLEYEN 60 HASTA VAR

Diyarbakır Fidanlık Kampı'nda yaşayan Ezidiler, mülteci statüsünde olmadığı için Türkiye'deki hastanelerde 2'nci ve 3'ncü sağlık hizmetlerinden yararlanamıyor. Şu an Diyarbakır Fidanlık Kampı'nda yaşayan yaklaşık 60 mültecinin kronik hastalığı bulunuyor. Bu hastaların tedavileri, sağlık turizmi kapsamında yapılabiliyor. Sağlık turizmi kapsamında tedavisi yapılan kişiler, Türkiye vatandaşlarından 4 kat daha fazla para ödemek zorunda kalıyor.

Sazan'ı hastane kapısından çevirdilerSazan'ı hastane kapısından çevirdiler

NE OLMUŞTU ?

Kaçan ailesi IŞİD’in Irak’ta bulunan Şengal bölgesine saldırması üzerine, 2014’te Şırnak’a göç etmek zorunda kaldı. Kaçan ailesi, Şırnak’taki çatışmalardan dolayı, Diyarbakır’da bulunan Fidanlık Kampı’na yerleşti. Fidanlık Kampı, AFAD’a bağlı olmadığı için burada bulunan mülteciler 2’nci ve 3’ncü sağlık hizmetlerinden yararlanamıyor.

Sazan Kaçan’ın hastalığını 12 Ağustos’ta kamuoyuna duyurduk. Bunun üzerine birçok kişi Kaçan’ın hastane masraflarını ödemek istediklerini söylemişti. Fakat Kaçan ailesi mülteci statüsünde olmadığı için, 18 bin TL olan hastane masrafı 48 bin TL olmuştu. Daha sonra hastane yönetimi bu ücreti tekrar 18 Bin TL olarak belirledi. Ameliyat masraflarını üstlenmek isteyenler sayesinde, 5 yaşındaki Sazan Kaçan'ın ameliyatı 2 gün önce Dr. Seyami Ersek Hastanesi'nde gerçekleşti.

'Kızım gözlerimin önünde eriyor''Kızım gözlerimin önünde eriyor'