Times: Kürt sendikacı Mehmet Kaygısız'ı MİT öldürttü

İngiliz Times gazetesi Kürt sendikacı Mehmet Kaygısız'ı MİT'in öldürttüğünü öne sürdü. Haberde Tarık Ümit'in de adı geçiyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiliz menşeli Times gazetesi Londra'da MİT'in derin operasyonlarının izini sürüyor. MİT ajanı Tarık Ümit ile MİT'in eski Güvenlik Dairesi Başkanı Mehmet Eymür'ün konuşma kayıtlarına dayandığı iddia edilen Times'ın haberine göre MİT'in Ankara'da mahkemeye verdiği belgelerde 1994 yılında 33 yaşında öldürülen Kürt sendikacı Mehmet Kaygısız'ın o dönem ölüm listesinde olduğu, cinayeti devletten aldığı emir çerçevesinde Nurettin Güven'in işlediği iddia ediliyor.

O dönem ölüm listesinde adı geçen ve Kaygısız gibi Londra'da yaşayan, doğu Londra'daki bir saldırıdan son anda sağ kurtulmuş olan Nafiz Bostancı Türkiye'ye dava açmaya hazırlanıyor.

nurettin Susurluk skandalında da adı geçen Nurettin Güven'in emri Mehmet Ağar'dan aldığı iddia ediliyor.

KAYGISIZIN FAİLİ NURETTİN GÜVEN

1987-1988 sezonunda Malatayaspor başkanlığı da yapmış olan Nurettin Güven'in adı Susurluk skandalında da geçiyor. Uyuyşturucu ticareti yaptığı için Fransa'da cezaevine konulmuş olan Nurettin Güven 2012 yılında sessiz sedasız Metris Cezaevi'ne getirildi. 8 Mayıs 2016'da Güven'in Malatyaspor'u tekrar satın alma niyetinde olduğu ortaya çıktı. Ölüm emrini Güven'e Mehmet Ağar'ın verdiği söyleniyor.

TÜRK MAFYASI LONDRA'NIN KUZEYİNDE

Times gazetesinin haberinde yer alan iddiaya göre Londra'nın kuzeyinde konuşlanmış hasım Türk ailelerine ait onlarca taksi durağı, kebapçı , bakkalve içki dükkanı bulunuyor. Mehmet Kaygısız cinayetinin ise o yıllarda bir mafya hesaplaşması olarak gösterildiği düşünülüyor.

İngiltere Büyükşehir Polis Teşkilatı elde ettiği yeni bulgular ışığında Mehmet Kaygısız'ın ailesiyle irtibat kurdu. MİT'in 2013 yılına kadar Avrupa'da bu tür gizli operasyonlar gerçekleştirmeye devam ettiği ortaya çıkıyor.