Hazzopulo esnafına hapis istendi

Beyoğlu’ndaki Hazzopulo pasajında 7 işletmeye Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na muhalefet ettikleri gerekçesiyle 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Beyoğlu'da bulunan Hazzopulo Pasajı’nda zanaatkârlar, kitapçı ve sahaf dükkânlarının yanı sıra şarap evi ve çay ocaklarına ev sahipliği yapan 145 yıllık Hazzopulo Pasajı’ndaki 7 işletmeye Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na muhalefet ettikleri gerekçesiyle 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, aralarında Mustafa Kayacan ve CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun oğlu Mitan Alican Tanrıkulu’nun da bulunduğu 7 işletmeci 'şüpheli' olarak yer aldı. Cumhuriyet gazetesinden Canan Coşkun'un haberine göre iddianamede, Hazzopulo Pasajı’nda 7 işletmecinin uzun yıllardır kiracı oldukları, dükkânları faal olarak işlettikleri, dükkânlarda duvarların izinsiz yıkılarak alt katlardan izinsiz tadilat yapıldığı iddia edildi.

KEŞİF YAPILACAK

Keşif yapılacak Kasım 2015 tarihli bilirkişi raporunda ise, dükkanlardaki tadilatların yapılış tarihlerinin net bir şekilde belirtilebilmesi olanağının bulunmadığı, uygulamaların kuvvetle muhtemel 2014 yılı öncesine dayandığının görüldüğü belirtildi. Tadilatın bir kısmının halen dükkânlardaki işletmeciler tarafından, diğer bir kısmının ise şimdiki işletmecilerden öncekilerce yapılmış olabileceği ihtimali bulunduğu aktarıldı. Davanın 20 Eylül tarihli duruşmasında mahkeme, suç unsurlarının araştırılması bakımından pasajda 11 Kasım’da tapu fen elemanı, inşaat mühendisi ve arkeologla birlikte keşif yapılmasına karar verdi.

HABERİN TAMAMI