ADD'den 'heykel' tepkisi

Rize’de Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk heykeli kaldırıldı. ADD, heykelin yerine ‘çay bardağı’ konulacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

Hülya Karabağlı [email protected]

ANKARA - Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Merkezi'nden yetkililer, Rize'deki Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk heykelinin kaldırılması ve yerine ‘çay bardağı heykeli’ konulması için bir proje hazırlandığını açıkladı.

AK Parti’li Rize Belediyesi'nin projeyi hayata geçirmek için 9 Eylül Kurtuluş Günü’nü seçtiğine dikkat çeken ADD, konuyla ilgili CHP Rize İl Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaların ise internet üzerinden erişiminin mahkeme kararıyla yasaklatıldığını bildirdi.

ADD Genel Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamada, özetle şu ifadeler yer aldı:

Rize Belediyesi, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Heykeli’nin kaldırılması ve yerine “çay bardağı” koyulması için bir proje hazırlamış bulunuyor. 25 Temmuz 2016 günü ihaleye çıkardığı bu sözde projeyi yaşama geçirmek için de yüklenici firmalarla sözleşmesini İzmir’in kurtuluşuyla birlikte Türkiye’nin Kurtuluş Savaşı’nın zaferle taçlandığı 9  Eylül’de yapmaktan kaçınmıyor. Ötesinde, bu konuyu eleştiren ADD Rize Şubesi açıklamalarının yayını engellenmeye çalışılırken, CHP Rize İl Başkanlığı açıklamalarının internet üzerinden erişimi mahkeme kararıyla yasaklatılmaktadır.

Bu olay, Rize’de Atatürk ve Cumhuriyet değerlerini hedef alan ilk olay değildir. Daha önce de, Valilik bahçesindeki “Atatürk ve Gençlik” Anıtı, Rize Devlet Hastanesi’ne otopark yapımı gerekçesiyle kaldırılmış, inşaat yıllar önce bittiği halde anıt yerine koyulmamıştır. Atatürk’ün ışığından uzaklaşmanın bedelini Türkiye olarak 15 Temmuz’da en acı biçimde yaşadık. Rize Belediyesini uyarıyor, Atatürk’ü ve Cumhuriyetimizin kurucu değerlerini hedef alan girişimlerine sonlandırmaya çağırıyoruz." (DUVAR)