'Aşkım lan zengin oldum' videosuyla yakalandı!

Telefon dolandırıcılığı ile elde ettiklerini, "Aşkım lan görüyor musun, zengin oldum bak" diye cep telefonuyla görüntüleyen M.E.A. yakalandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Burdur'da önceki gün saat 11.00 sıralarında bir kişinin telefonla dolandırılmaya çalışıldığı ihbarı üzerine İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri harekete geçti. Dolandırıcıların hedefi olduğu söylenen Şadiye ve Osman Ç.'nin evine giden polis, kadınla yaptığı görüşmede telefondan arayan ve kendini polis olarak tanıtan kişinin eşi Osman Ç. ile görüştüğünü belirledi. Kadının ifadesine göre, kendini polis olarak tanıtan kişinin, bir kuyumcu dükkanının soyulduğunu ve Osman Ç.'nin nüfus cüzdanının orada bulunduğunu söyleyerek para talebinde bulundu. Bu sözlere inanan  Osman Ç.'nin para çekmek için banka şubesine gittiğini tespit eden polis, onu aramaya başladı.

ARAÇTA ZİYNET EŞYALARI BULUNDU

Osman Ç.'yi banka şubesinde bulan polis, şüpheliyi yakalamak için Osman Ç.'yi takibe aldı. Parayı çekip banka şubesinden ayrılan Osman Ç.'nın, bir süre sonra Cumhuriyet Caddesi'nde yanına gelip koluna girerek parayı alan şüpheli M.E.A.'yı suçüstü yakaladı. M.E.A.'nın üst aramasında 3 bin 600 lira ile çeşitli banka dekontları ele geçirilirken, aracında yapılan aramada ise ziynet eşyası, boş ziynet kutuları bulundu.

Polis merkezinde ifadesi alınan şüphelinin daha önce bir kadını 2 bilezik, küpe ve yüzük ile 700 euro ve yaklaşık 4 bin lira dolandırdığı ve kent merkezindeki bir kuyumcudan ziynet eşyalarıyla 700 euroyu bozdurduğu belirlendi. Polis, söz konusu kuyumcuda şüphelinin sattığı ziynet eşyalarının bir kısmını buldu. Ayrıca, aynı yöntemle dolandırılan 3 mağdurun da M.E.A.'yı teşhis ettiği kaydedildi. M.E.A. işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Şüphelinin cep telefonunu inceleyen polis bir video görüntüsü buldu. Görüntüde, dolandırıcılık yoluyla elde edildiği belirtilen ziynet eşyaları ve paraları çeken M.E.A.'nın, "Aşkım lan görüyor musun, zengin oldum bak" dediği duyuluyor. Burdur Valiliği tarafından paylaşılan görüntüde şüphelinin kendisini de çektiği görülüyor. (BURDUR/DHA)