'Bana hayır diyemezsin' deyip genç kadını hastanelik etti

Yer: İzmir. İki erkek tanışma istekleri reddedildiği için genç öğretmeni hastanelik etti. Çevredeki yurttaşlar sadece izledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir''in Bornova ilçesinde, atama bekleyen Türkçe öğretmeni 23 yaşındaki Neriman G., part-time garsonluk yaptığı işyerinden dönerken, iki erkeğin tacizine uğradı. İki erkekten biri "Bana kimse hayır diyemez" diye bağırıp, genç kadına saldırdı.

Sosyal medya hesabından "Bu yüze iyi bakın, sadece yolda yürürken tanışma isteğini reddettiğim biri tarafından bu hale getirildi. Bu mu adamlık, bu mu insanlık" mesajını paylaşan genç kadın, tepkisini dile getirdi.

'EVLİ SANIP MÜDAHALE ETMEDİLER'

Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe öğretmenliği bölümünden mezun olan Neriman G., ataması yapılmayınca part-time işlerde çalışmaya başlamıştı. Dün gece de kafeteryaların yoğun olarak bulunduğu Bornova Süvari Caddesi üzerinde yürüyen Neriman G., taksi durağına gitmek için ara sokağa girdiği sırada yanına iki kişi yaklaştı ve Neriman G.'yi rahatsız etti.

Durmayıp yoluna devam eden genç kadına erkeklerden birisi, "Bana kimse hayır diyemez" diye bağırdıktan sonra saldırdı. Neriman G.'nin yüzüne peş peşe yumruk atılıp tekmelenmesine rağmen çevredeki vatandaşlar olayı 'karı-koca kavgası zannettikleri' gerekçesiyle müdahalede bulunmadı.

Genç kadının yardım çığlıkları sonrasında, yanına gelen birkaç kişi saldırganları uzaklaştırdı. Taksiye binip hızla olay yerinden ayrılan Neriman G., üstü başı kan içinde hastaneye gitti. Neriman G.'nin karakola gidip şikayetçi olması üzerine polis iki şahsı armaya başladı.

SOSYAL MEDYADAN KADINLARA SESLENDİ

İstanbul'da, şort giyen bir kadının belediye otobüsünde dayak yemesinden sonra kendi başına da benzer bir olay gelen Neriman G., yaşadıklarını ve olaydan sonraki fotoğraflarını sosyal medya hesabından paylaştı. Neriman G., "Bana saldırdığı zaman biri de demedi bu napıyor diye. Adeta çekirdek çitler modda izlediler. Elini tuttum gücüm yetmedi. Bu mu adamlık bu mu insanlık? Burası nasıl bir ülke oldu böyle" sözleriyle tepkisini ifade etti. (DHA)

izmir-kadin