Yalınayak kovalamacayı hırsız kazandı!

Adana'da ayakkabılarını çıkarttıktan sonra çimlerin üzerinde oturan Barış Buçakçı, yanındaki çantasını çalan yalın ayaklı Suriyeli 22 yaşındaki Abdulselam El Mahmut'u çıplak ayakla kovaladı. Kaçan Suriyeli polis tarafından yakalarken hırsızlık şüphelisini kovalayan Buçakçı'nın ayakları taş ve cam parçaları nedeniyle kesilerek yaralandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çukurova Üniversitesi'nde öğretim görevlisi Barış Buçakçı, 2 arkadaşı ile birlikte Merkez Park'a geldi. Havanın da güzel olmasını fırsat bilen Buçakçı ile 2 arkadaşı, ayakkabılarını çıkartıp, çimlerin üzerinde oturarak sohbet etmeye başladı. Buçakçı, yanında taşıdığı askılı çantayı da yere bıraktı. Bir süre sonra Buçakçı ile arkadaşlarının yanına yaklaşan ve ayağında ayakkabı olmayan Suriyeli Abdulselam El Mahmut, 3 arkadaşın dalgınlığından yararlanarak çantayı alıp kaçmaya başladı. Çantası çalınan Buçakçı, ayakkabılarını giymeye fırsat bulamadan şüphelinin peşinden koştu. Parktaki çalılık ve çakılların arasından koşan Buçakçı'nın çıplak ayakları yaralandı. Acı içinde kalan Barış Buçakçı, Suriyeli gencin arkasından koşmayı bıraktı. İhbar üzerine harekete geçen polis, Suriyeli genci yakalamak için çalışma başlattı. Parktan çıkan Abdulselam El Mahmut, bir apartmanın bahçesine saklandı. Çantadaki 170 lira, tespih, sigara ve değerli eşyaları alan Abdulselam El Mahmut, polis ekiplerince yakalandı. Taş ve cam parçaları yüzünden ayakları yaralanan Barış Buçakçı'yı ise motosikletli bir polis, çantanın bulunduğu yere getirdi.

Çantanın kendisine ait olduğunu söyleyen ve yürümekte zorlanan Barış Buçakçı, "Arkadaşlarımla oturuyorduk, çanta da yerde yanımdaydı. Hızla alıp kaçmaya başladı. Ayakkabımı bile giymeye fırsatım olmadı. Peşinden koştum, doğal olarak da ayaklarım yaralandı" diye konuştu.

Abdulselam El Mahmut işlem yapılmak üzere Yarbaşı Polis Merkezi Amirliği'ne götürüldü. (ADANA/DHA)