Bodrum'da başlayan yangın söndürülemiyor

Geniş bir alana yayılan yangın turistik ilçeyi tehdit ediyor. Yerleşim yerlerine yaklaşan alevlerle mücadele sürüyor. Bodrum-Milas Karayolu da dumandan etkileniyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çöplük alanda akşam saat 20.00 sıralarında çıkan yangın Muğla-Bodrum'un yerleşim bölgelerini tehdit ediyor.

Şiddetli rüzgarın etkisiyle hızla yayılan alevler, önce makilik, ardından ormanlık alana sıçradı. Çöplük alanına 200 metre mesafedeki evlere yaklaşan yangına Orman Bölge Müdürlüğü ve Bodrum Belediyesi, 3 arazöz, 15 orman işçisi, 8 itfaiye aracı ile 3 iş makinesi müdahale etti.

Bodrum'dan Torba'ya giderken çöplük alanında meydana gelen patlamadan sonra yangının çıktığını belirten ve itfaiye ekipleri ile birlikte yangına müdahale eden Kumbahçe Mahallesi Muhtarı Ahmet Öztürk, "Patlamanın ardından bir anda alevler yükseldi ve saatteki hızı 60 kilometreyi bulan rüzgar ile birlikte büyüdü. Muğla Büyükşehir, Bodrum belediyeleri ve ormanı arayıp hemen ekipleri çağırdım. Bu şiddetteki rüzgar eğer ters yönde etseydi Bodrum yarımadasında ne orman, ne ev kalırdı. Büyük şansımız var. Bodrum-Milas Karayolu şu anda dumanlar altında, eğer rüzgar aniden yön değiştirirse çok büyük facia yaşanabilir, dikkatli olup tedbiri ve ekipleri arttırmak gerekir" dedi.

Ekiplerin yangına müdahalesi sürüyor. (DHA)

Etiketler bodrum yangın muğla