Tornacılıktan özel bisiklet tasarımcılığına

Tornacı iken el yapımı bisikletlere merak salan Adanalı Yaşar Demir'in lakabı 'Chopper Yaşar'... Demir, Ceza'ya da bisiklet yapmış.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adana'da tornacı Yaşar Demir'in kişiye özel tasarlayıp el yapımı ürettiği çeşitli türdeki bisikletler, hayranlık uyandırıyor. Küçüklüğünden bu yana bisikletlere özel ilgi duyan Yaşar Demir, 2007 yılında tornacıda çalışırken, televizyonda farklı tasarımıyla dikkat çeken bir bisiklet gördü. Bunun üzerine çalışmalarını yoğunlaştıran Yaşar Demir, el yapımı bisikletlerle ilgili araştırmalar yapıp internet üzerinden ilgili videoları izledi. Bisiklet tasarlayıp üretmeye başlayan Yaşar Demir, önceleri zorlandığını ve ürettiği el yapımı bisikletlerin çok beğenilmediğini anlattı. İşini geliştirdikçe insanların ilgi ve desteğinin arttığını ve kendisine 'Chopper Yaşar' denildiğini belirten Demir, bu durumun kendisini daha çok motive ettiğini söyledi.

KİŞİYE ÖZEL TASARLIYOR

Gören herkeste hayranlık uyandıran el yapımı bisikletleriyle gurur duyduğunu vurgulayan Yaşar Demir, şunları kaydetti: "Önceleri heves amaçlı bu işi yapmaya başlamıştım ama sonrasında ürettiklerimi görenler de almak istedi. Şimdi müşteri geliyor, 'Yaşar ben böyle bir şey yaptıracağım' diyor. Bir terzinin nasıl vücut ölçülerine, kol-bacak boyuna göre istek üzerine özel üretim yapıyorsa, ben de kişinin kendine özgü, özel olarak istediği bisikleti tasarlayıp üretiyorum. Bugüne dek 18-20 bisiklet tasarladım. Hepsi yüzde 100 Türk malı ve el yapımı. Normal hayatını yaşayanların yanı sıra Gökhan Türkmen ve Ceza gibi sanatçılara da tasarladım. Bunu ülkemiz adına daha da ilerletmeyi düşünüyorum." (ADANA/DHA)