Karaburun'da piknikçi ateşi ormanı yaktı

Karaburun'da denize yakın ormanlık alanda piknikçiler yüzünden yangın çıktı. Yangın söndürme çalışmalarına çevre halkı ve pikniğe gelen insanlar da katıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir'in Urla ilçesi ile Karaburun ilçesi arasındaki maki ve bozuk ormanlık alanda başlayan yangın kısmen kontrol altına alındı.

Karaburun'un Küçükbahçe ile Urla'nın Balıklıova mahalleri arasındaki bozuk ormanlık alanda bugün saat 14.30 sıralarında alevler yükselmeye başladı. Bölgeye 3 amfibik uçak, 3 söndürme helikopteri, 20 arazöz, 5 dozer ve çok sayıda orman işçisi sevk edildi. Piknik ateşinden çıktığı belirlenen yangın kısa sürede rüzgarın da etkisiyle geniş alana yayıldı. Sahile yakın ormanlık alanda çıkan yangına havadan ve karadan müdahale sürerken, bölgeye takviye ekipler sevk edildi. Çalışmalar sürüyor.

Karaburun Yarımadası'nda balık çiftliği işletmelerinin de bulunduğu güney batı kısmındaki bölgede etkili olan yangına vatandaşlar da müdahale etti. Piknik için bölgeye gelen bir grup, kamyonetin kasasındaki hazneye doldurdukları suyu kovalarla yanan alanlara döktü. Yakındaki balık çiftliğinde çalışan Necmettin Çetin (57), "Rüzgar nedeniyle alevler hızla ilerledi. Ben de bahçe hortumuyla kuru otları ıslatmaya çalışıyorum. Yolun altında balık çiftliğinin işletmesi var, alevlerin oraya ulaşmasını engellemeye çalışıyorum. Daha önce bu bölgede pek yangın çıkmazdı" diye konuştu. (İzmir/DHA)

karaburun

karaburun5