Van saldırısı failleri adliyede

Van Emniyet Müdürlüğü 2 Nisan Polis Merkezi ve Polisevine yönelik düzenlenen bombalı saldırının failleri adliyeye sevk edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Van'da 17 Ağustos günü 2 Nisan Polis Merkezi'ne bombalı araçla yapılan saldırının faili 3 kişi  yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye getirildi. Saldırıyı gerçekleştirdiği belirtilen PKK'li M.O. olaydan sonra yaralı olarak yakalanırken, bu konudaki soruşturma derinleştirildi. Bu kapsamda bomba yerleştirilen aracın Van'ın Saray İlçesi'nden gasp edildiği ve Şırnak'ın Feraşin bölgesinde bomba yüklendiği de belirlenmişti.

M.O.'nun ifadesi doğrultusunda olayla ilgisi bulunduğu gerekçesiyle F.S. ve M.A. da gözaltına alındı. F.S.'nin 18 Nisan 2016'da Van'ın Hacıbekir Mahallesi'nde polis memuru Abdullah Delibaş'ın öldürüldüğü çatışmaya karıştığı, M.A.'nın ise bombalı aracı 2 Nisan Polis Merkezi önünde patlatan M.O.'ya yardım yataklık ettiği polis kaynaklarınca ifade edildi. 3 şüpheli emniyetteki sorgularının ardından bugün sabah saatlerinde geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevkedildi.

Saldırıda 4 kişi yaşamını yitirmiş, 71 kişi yaralanmıştı. (VAN/DHA)

Etiketler Van saldırı bomba