Sakarya'da 475 tutuklama

Sakarya'daki darbe soruşturmasında gözaltına alınan 988 kişinin adliye işlemleri bitti. 513 kişi serbest bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol

SAKARYA - 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Sakarya'da başlatılan operasyonlarda yeni tutuklama kararları geldi. Kentte daha önce gözaltına alınan 988 kişiden 475 kişi tutuklanırken, 421'i adli kontrol olmak üzere 513 kişi serbest bırakıldı.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan 34 şüphelinin emniyetteki işlemleri ise sürüyor.

Gülen cemaatinin Türk Hava Kuvvetleri imamı olduğu ve darbe girişiminde kritik bir rol üstlendiği öne sürülen eski Sakarya Üniversitesi öğretim üyesi Adil Öksüz'ü arama çalışmalarınınsa sürdüğü belirtildi.

ADİL ÖKSÜZ İÇİN OPERASYONLAR SÜRÜYOR

Öksüz'ün saklandığı iddia edilen Sakarya'nın Akyazı ilçesindeki Acelle Yaylası'nda kurulan geçici karakolda görev yapan polis ve jandarmalar arama çalışmaları yapıyor.

Sakarya'da örgüte yönelik yapılan soruşturmalar kapsamında, eski milli futbolcu ve milletvekili olan Hakan Şükür hakkında yakalama kararı çıkarılırken, Şükür'ün babası Selmet Şükür ise tutuklanmıştı. Hakan ve Selmet Şükür'ün 200 milyon liralık mal varlıklarına savcılık kararıyla el konulmuştu.

Gülen cemaatinin önemli isimlerinden olduğu belirtilen ve ABD'de yaşayan Cevdet Türkyolu için de yakalama kararı çıkarıldı. Türkyolu'nun ve 12 akrabasının mal varlıklarına el konulurken, gözaltına alınan akrabalarından 8'i tutuklandı. (SAKARYA/DHA)