Şereflikoçhisar'da zırhlı birlik umudu

Darbe girişiminin ardından Ankara Etimesgut'taki zırhlı birlikler, Şereflikoçhisar'a taşındı. İlçede yaşayanlar karara olumlu bakıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Darbe girişiminin ardından Ankara Etimesgut'ta bulunan Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığı'ndan Şereflikoçhisar'a taşımasına karar verildi.

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Çetin, Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mihtat Şen, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve ilçede yaşayanlar askerleri, Türk bayrakları ve gülle karşılamıştı.

Şereflikoçhisar'da yaşayan Kenan Mesut "Zırhlı birliklerin ilçemize gelmesi çok iyi oldu. 30-40 yılın özlemi de var. Askeri birliğin gelmesi herkesi olumlu etkiler. Ben inşaat sektöründe çalışıyorum. İnşaat yapacağım, arsa bulamıyorum. Her yönüyle olumlu olacağını düşünüyorum" dedi.

ESNAF MUTLU, ÖĞRENCİ TEDİRGİN

Askeri birliği hizmet sektörünü olumlu yönde etkilediğini söyleyen Orhan Andaç, aynı etkinin gayrimenkul fiyatlarında da yaşanacağını belirtti.  Mutlu Güneş ilçedeki alt yapının yenilenmesi gerektiğini ifade ederken, Emre Demirsoy ise kalifiye elaman bulamakta sıkıntı yaşadıklarını aktardı.

"Ailemizden gelen harçlıklarla, kısıtlı imkanlarla okumaya çalışıyorum" diyen öğrenci Hanife Yılmaz da birliğin gelmesiyle fiyatların artacağı düşüncesinin kendisini korkuttuğunun altını çizdi. (DHA)