Bölge baroları adli yılı Diyarbakır'da açtı

Güneydoğu baroları adli yılı Diyarbakır'da açtı. Geçen yıl öldürülen eski Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin dosyasında hiçbir ilerleme olmadığını vurgulayan Diyarbakır Barosu Başkan Vekili Ahmet Özmen, "Bilinmelidir ki, Türkiye'nin iç ve dış siyasetindeki en temel açmaz Kürt sorunudur' dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde 12 baro, adli yıl açılışını Diyarbakır'da gerçekleştirdi. Adliye önünde bir araya gelen baro başkanları ile avukatlar, öldürülen Diyarbakır Barosu eski Başkanı Tahir Elçi'nin fotoğrafının bulunduğu, 'Seni unutmayacağız' yazılı pankart açtı.

Bölge baroları adına konuşan Diyarbakır Barosu Başkan Vekili Ahmet Özmen, yeni adli yıla girerken Tahir Elçi'nin öldürülmesinin üzerinden yaklaşık 9 ay geçtiğini belirterek, "Baro başkanımız Tahir Elçi'nin hunharca bir kurşunla katledilmesinin hemen akabinde bölgemizde ve özellikle de kentimizde aylarca süren çatışmalar oldu. Kentlerimiz yakılıp, yıkıldı. Yüz binlerce insanımız evini barkını terk etmek zorunda kaldı. On binlercesi kış soğuğunda sokaklarda yaşadı. Yurttaşlarımız beslenme, barınma, sağlık, eğitim ve başta yaşam hakkı olmak üzere birçok temel hak ve özgürlüklerden mahrum bırakıldı. Nice sivil insanımız, çocuklar, kadınlar öldürüldü. Çatışan taraflardan hayatlarının baharında yüzlerce asker, polis veya örgüt üyesi olan gençlerimiz yaşamını yitirdi. Bilinmelidir ki, Türkiye'nin iç ve dış siyasetindeki en temel açmaz Kürt sorunudur" dedi.

'ELÇİ DOSYASINDA UMUT YOK'

Tahir Elçi'nin soruşturma dosyasında henüz olumlu bir gelişmenin olmadığını vurgulayan Özmen, "Tüm ilgili yetkililerce tarafımıza söz verilmesine rağmen soruşturma dosyasında, henüz herhangi bir olumlu ve umut verici ilerlemenin sağlanamadığını üzüntüyle dile getirmek ve hatırlatmak zorundayız. Bunca süre içinde soruşturma dosyasında henüz tek bir kişi bile şüpheli sıfatıyla sorgulanmamıştır" dedi. Avukatlar daha sonra Tahir Elçi'nin mezarını ziyaret etti. (DİYARBAKIR/DHA)