Keçiören metrosu test sürüşlerine başlıyor

Yapımı 12 yıl süren ve başkentliler tarafından dalga konusu haline gelen Keçiören metrosunun, test sürüşlerine başlayacağı açıklandı. Metro hattının toplam yatırım bedelinin 1 milyar lira olduğu belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yapımı 12 yıl sürdüğü için esprilere neden olan Keçiören Metrosu'nun test sürüşünün bugün Başbakan Binali Yıldırım tarafından yapacağı açıklandı.

Eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, başbakanlık görevini devraldıktan sonra, gençler arasında "Aşkımız Keçiören Metrosu gibi olsun, hiç bitmesin" ifadeleriyle mizah konusu olan metroya ilişkin, "Üzgünüm, bu arzuyu yerine getiremeyeceğiz. Bu sene sonu inşallah Ulaştırma Bakanımız ve ekibi Keçiören Metrosu'nu da açmış olacak" şeklinde açıklamada bulunmuştu.

1,5 SAATLİK YOL 16 DAKİKAYA DÜŞECEK

AKM ile Keçiören arasındaki metro hattının, araçlar dahil toplam yatırım bedelinin 1 milyar lira olduğu belirtiliyor. Toplam uzunluğu 9,2 kilometre olan hat hizmete girip tam kapasite çalıştığında Keçiören'den Ankara'nın merkezine günde yaklaşık 800 bin, saatte ise 50 bin yolcunun seyahat etmesi bekleniyor. Metronun, trafikte yaklaşık 1,5 saat süren yolculuğu da 16 dakikaya indireceği ifade ediliyor.

MELİH GÖKÇEK DUYURDU

Yıllardır bitirilemeyen Keçiören metrosu yüzünden eleştirilerin hedefi olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de Twitter hesabından açılışı duyurdu.