Üçüncü Köprü'de ilk kaza selfie yüzünden

Cuma gün açılan ve henüz bir trafik yoğunluğu yaşanmayan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde 2 TIR çarpıştı. 1 kişinin öldüğü 1 kişinin de yaralandığı kazaya köprüden geçen sürücülerin selfi çekmek için araçlarını durdurmalarının yol açtığı belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Boğazı'nın iki yakasını birbirine bağlayan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde ilk kaza yaşandı. Köprünün Avrupa yakasına geçiş istikametinde meydana gelen kazada 2 TIR birbirine çarptı. 1 kişinin öldüğü 1 kişinin de yaralandığı kazanın ardından trafik her iki istikamette de durma noktasına geldi.

İddiya göre kazaya selfie çektirmek için araçlarını köprü üzerinde duduran sürücüler yol açtı. Bu sürücülerin araçlarını durdurmaları ya da hızlarını düşürmeleri nedeniyle ortaya çıkan düzensiz trafiğin kazanın nedeni olduğu belirtiliyor

OLAY YERİNDE POLİS YOK

Kazanın hemen ardından kaydedilen görüntülerde, olay yerinde hiç bir polisin ya da görevlinin olmadığı gözleniyor. Olay yerindeki yaralıya yine vatandaşların yardım etmeye çalıştığı görülüyor.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve bağlantı yollarınının açılmasından sonra bu güzergahı kullanan sürücüler, birçok ihlale tanık olduğunu belirtiyor. Otobüs ve kamyonların 4 şeridin tamamını düzensiz olarak kullandığı da görüntülere yansıyor.