Elbistan'da on bin kişi zehirlendi, kriz masası kuruldu

Elbistan'da 10 bin kişi benzer şikayetlerle hastaneye kaldırıldı. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, içme suyundaki bir bakteri ve virüsten şüphelendiklerini belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde sağlık merkezleri ve hastanelere aynı şikayetlerle başvuranların sayısının 10 bini bulduğu belirtildi. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, raporlarda saptanamayan içme suyundaki bir bakteri ve virüsten şüphelendiklerini belirterek, sorunu çözme gayretinde olduklarını söyledi.

Erkoç, şunları söyledi: "Sağlık teşkilatımız teyakkuzda, gelen vatandaşlarımızın şifası içini çalışıyor. Başta Sağlık Bakanı olmak üzere Elbistan'da tüm sağlık teşkilatımız gerekli önlemleri aldı. Gelen hastalar ayakta tedavi edilip evlerine gönderiliyor. Halk Sağlığı Müdürlüğü, günlük içme suyundan tüm ilçelerde numune alıp raporlaştırıp ve idareye sunar. Tabii bu tür kontroller yapılırken o testlerde çıkmayan bakteriler, virüsler olabiliyor. Burada bundan şüpheleniyoruz biz.

KRİZ MASASI OLUŞTURULDU

Vatandaşların su içmemeleri konusunda uyardıklarını söyleyen Erkoç, "Valiliğimiz başkanlığında bir kriz masası oluşturduk. Hazır su dağıtıyoruz yoğun bir şekilde vatandaşlarımıza. Birçok test yapıldı, bugün bazıları sonuçlandı. Bir bakterinin, bir virüsün sebep olduğu; bunun içme suyuna mı karıştığı, nasıl karıştığını anlama gayreti içerisindeyiz."

VALİLİK: SUYU KAYNATARAK İÇİN

Konuyla ilgili Kahramanmaraş Valiliği de yazılı açıklama yaparak, sudan alınan numunelerle inceleme yapıldığını belirtti. Açıklamada sonuçlar kesinleşinceye kadar, içme suyunun kaynatılarak içilmesi tavsiyesinde bulunuldu.

AK PARTİ: SAĞLIK BAKANIMIZ TAKİP EDİYOR

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri paylaştı: "Elbistan’da içme suyundan etkilenen 5000 vatandaşımıza geçmiş olsun. Sağlık Bakanımız sayın Recep Akdağ konuyu bizzat takip ediyor." (DHA)