Antalya'da jandarmaya bombalı saldırı

Antalya Kemer'de jandama minibüsüne bombalı saldırı düzenlendi. İki asker yaralanırken yol uzun süre trafiğe kapatıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Antalya'nın Kemer ilçesinde jandarma görev aracına bombalı saldırı düzenlendi. Bir astsubay ile bir uzman çavuş yaralandı.

Saldırı, saat 09.40 sıralarında Antalya il merkezine 10 kilometre uzaklıktaki Topçam mesire alanının olduğu bölgede meydana geldi. Kaş Kalkan Jandama Karakol Komutanlığı'na ait minibüs geçerken, karayolunun kenarına konulan bomba patlatıldı.

Saldırı sonrasında karayolu kenarında yarım metre çapında çukur açıldı. Saldırıda minibüsün sağ tarafı hasar gördü ve araçta bulunanlardan Astsubay Çavuş İbrahim Dağ ve Uzman Çavuş Bayram Tokay'ı yaralandı.

YARALILARIN DURUMU İYİ

Olay yerine çok sayıda ambulans, itfaiye, AFAD ve UMKE ekibi sevk edildi.  Yaralı 2 asker ambulansla Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürdü. Hafif yaralı askerlerin tedavisi sürüyor.

ANTALYA KEMER KARAYOLUNDA ASKERI ARACA SALDIRI DUZENLENDI. POLIS OLAY YERINDE GENIS GUVENLIK ONLEMI ALDI. (FOTO:IBRAHIM LALELI/ANTALYA-DHA) Antalya-Kemer karayolundaki saldırının ardından çok sayıda polis olay yerine gitti.

Kaş'ın Kalkan Karakol Komutanlığı'na bağlı 2 rütbeli personelin, minibüsü bakımı için Antalya'ya götürürken saldırının gerçekleştiği belirtildi.

YOL TRAFİĞE KAPATILDI

Patlama sonrasında Antalya- Kemer karayolu bir süre çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı. Olay yerine sevk edilen özel harekat timleri, yolun üst kısmındaki orman içerisinde arama çalışması başlattı. Çevrede geniş güvenlik önlemi alınırken, ormanı tarayan özel timlere polis helikopteri de havadan destek verdi.

Polis ekiplerinin olay yerindeki çalışması tamamlanınca jandarma minibüsü çekiciyle incelenmek üzere Antalya Kriminal Polis Laboratuvar Müdürlüğü'ne götürüldü. Antalya- Kemer karayolu da iki saat aradan sonra yeniden trafiğe açıldı.

Saldırının ardından kent genelinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Polis ekipleri çok sayıda yerde arama noktası oluşturdu. (ANTALYA/DHA)