Hayatını kaybedenlerin 28'i, 15 yaşın altında çocuklar

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, saldırıda hayatını kaybedenlerin 28'inin 15 yaş altında çocuklar olduğunu söyledi. Şahin, HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın, "Gelin taziyede bir olalım" çağrısına karşılık "Bunu söyleyenlerin özü sözü bir olmalı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

Özlem Akarsu Çelik   [email protected]

DUVAR - Gaziantep'te bir kına gecesine yönelik saldırıda 51 kişi yaşamını yitirdi, 17'si ağır, 69 kişi yaralandı. Saldırıyı Duvar'a değerlendiren Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, hayatını kaybedenlerin 28'inin 15 yaşın altında çocuklar olduğunu açıkladı. Şahin'in açıklamasından satır başları şöyle:

BİR ÇOCUĞA ÇOCUKLARI ÖLDÜRTEN CANAVAR: Canlı bomba olarak bir çocuğu kullanmaları, caniliğin geldiği noktayı, tükenmişliklerini, çaresizliklerini gösteriyor. Bir çocuğu kullanarak onlarca çocuğun hayatına kasteden bir canavarla karşı karşıyayız. Saldırıda hayatını kaybedenlerin 28'i, 15 yaşının altında çocuklar maalesef.

CİDDİ TEDBİRLER ALINMALI: Bu saldırıya karşı, buna uygun ciddi tedbirleri daha yoğun almak zorundayız. 15 Temmuz akşamı yapamadıklarını bu saldırı üzerinden yapmaya çalışanlara karşı birlik, beraberlik içinde cevabımızı vermeliyiz.

GÖNLÜMÜZ YORULDU: Çok büyük bir acı. O annelerin hâli...Taziye evleri, hastaneler, cenazeler... Ailelere destek olmaya çalışıyoruz. Bu tarif edilemez bir acı. Bu yaşananlar... Gönlümüz yoruldu artık.

YAN YANA DURALIM DİYENLER: "Taziyede bir olalım yan yana duralım" diyen siyasi partilerin bunun gereğini de yerine getirmesi lazım. Biz AK Parti olarak her türlü desteği vermeye hazırız, veriyoruz da. Bir arada olalım diyenlerin, cenazeyle alakası olmayan provokatörlerle acıyı daha da büyütmek üzere ciddi provokasyonlar yapmamaları lazım. Bunu söyleyenlerin özünün sözünün bir olması lazım. Acımızın azalması, bunun daha sağlam bir duruşa dönüşmesi için hep birlikte ne yapmamız gerekiyorsa yapmalıyız.