İşadamlarına operasyon başladı

İstanbul Mali polisi, Gülen cemaatine yönelik soruşturma kapsamında 18 ilde işadamlarına operasyon başlattı. Aralarında TUSKON Başkanı Rızanur Meral, Kadir Topaş'ın damadı Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı ve Eroğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu ile Güllüoğlu Baklavaları'nın sahipleri Faruk Güllüoğlu ve Nejat Güllüoğlu'nun da bulunduğu 187 kişi olduğu hakkında gözaltı kararı var.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalar kapsamında iş dünyasına yönelik geniş kapsamlı bir operasyon başlatıldı. 18 ilde 1000'i aşkın polisin katılımıyla yürütülen operasyon kapsamında 187 kişi hakkında gözaltı kararı çıkartıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 187 kişinin mal varlığına da el konulmasını kararlaştırdı.

İstanbul merkezli 18 ilde ağırlıklı olarak TUSKON ve üye şirketlere ait 204 adreste arama yapılıyor. Gözaltı kararı verilen isimler arasında TUSKON Başkanı Rızanur Meral, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın damadı Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı, Eroğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu, Güllüoğlu Baklavaları'nın sahipleri Faruk Güllüoğlu ve Nejat Güllüoğlu da var.

Operasyon kapsamında Kavurmacı'nın ev ve iş yeri adreslerinde arama gerçekleştirildi.

KİMİN İNLERİNE GİRİLECEK GÖRECEĞİZ'

Gözaltı listesinde yer alanlar arasında bulunan Rızanur Meral, 2014 yılında 'Yakında kimin inlerine girilecek göreceğiz' dediği konuşması ile gündeme gelmişti. Bu konuşmanın videosunun da dosyadaki deliller arasında olduğu, Meral'in ise yurtdışına firar ettiği belirtiliyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Başsavcı Vekili İsmail Uçar'ın koordinesinde yürütülen soruşturmada "Terör örgütüne üye olmak" ve "Terör örgütünün finansmanı olmak" gibi suçlamalar yöneltiliyor.

(HABER MERKEZİ-DHA)