'İş kazalarında' bugün 4 işçi öldü

İzmir ve Kastamonu'da meydana gelen 'iş kazalarında' 4 işçi hayatını kaybetti. Kazaların ihmal nedeniyle yaşandığı iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yılın ilk 7 ayında 1049 işçinin hayatını kaybettiği Türkiye'de, işçi ölümleri devam ediyor. Bugün, İzmir ve Kastamonu'da yaşanan iş kazalarında 4 işçi öldü.

İzmir'de 10 katlı bir binanın dış cephe onarımı yapılırken, işçilerin üzerinde olduğu demir iskele çöktü. Boya yapan ve emniyet kemerleri bulunmayan işçiler Ercan Özkaya, Zihni Bayburt ve Arif Gül beton zemine düştü. Kaza yerine gelen ekiplerin, müdahalesinde 3 işçinin hayatını kaybettiği belirlendi. Nöbetçi savcının incelemesinden sonra işçilerin cenazeleri Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

İŞÇİLERDEN İHMAL İDDİASI

Aynı bina kurulu olan diğer iskelede çalışan işçiler, kazanın firmanın ihmali nedeniyle yaşandığını öne sürdü.

İşçilerden Mehmet Kutsi Turgut, "O arkadaşlarımız 15 gündür çalışıyordu. Bizim de 1 hafta olmuştu. Üç gündür iskele yamuk duruyordu. Sürekli firmayı uyardık düzeltmediler. İskelede ağırlığa dayanamayınca, bağlı bulunduğu bölümün kırılması, halatın kopması üzerine arkadaşlarımız hayatlarını kaybetti. Ölen arkadaşlarımızda emniyet kemeri de yoktu. Hiçbir önlem alınmadan bizlere ve onları çalıştırdılar" dedi.

TELEKOM İŞÇİSİ AKIMA KAPILDI

Kastamonu'da, Türk Telekom Müdürlüğü ekibi, rüzgarın etkisiyle hasar gören ahşap telefon direğini değiştirmek için çalışma başlattı. 50 yaşındaki işçi Kadir Kaymaz, kamyonetin sepetiyle direğin üst noktasına çıkarken elektrik tellerine dokunması sonucu akıma kapıldı. Emekliliğine 6 ay kaldığı belirtilen Kaymaz, olay yerinde yaşamını yitirdi. (DHA)