Hakkarililer: Bizi ilçe yaparsanız Irak'a gideriz

Şehirlerinin il statüsünden çıkarılacağını öğrendiklerinden beri hemen her gün farklı eylemler yapan Hakkarililer, bu kez araçlarıyla protesto turu attı. Talep aynı: İl olarak kalalım.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hakkarililer, yasa tasarısıyla il statüsünden çıkarılması gündemde olan kentleri için 'kornalı eylem' yaptı. Eylem sonrası açıklama yapan Hakkari Şöförler ve Otomobilciler Cemiyeti Başkanı Abdi Aslan, Hakkari'nin ilçe olması halinde Irak'a göç edeceklerini belirtti, 'Bu durum, üç milyon sığınmacıyı barındıran Türkiye’ye yakışmaz” dedi.

İl merkezinden ‘Hakkarime dokunma’ yazılı araçlarıyla yola çıkan Hakkarililer adına konuşan Arslan “1936’da il olan Hakkari; Sümerler, Asuriler, Babiller, Medler gibi büyük medeniyetleri içine sığdıran ve her zaman gündemde kalma özelliğini taşımıştır. Hakkari’nin il olmaktan çıkarılması ile ilgili tasarının halka rağmen, halkın gönlü alınmadan meclise gönderilmesi ilde yaşayan tüm halkımızı derinden üzmüştür. Görülüyor ki, halka rağmen halkın hesaba katılmadığı her çalışma darbede olduğu gibi, tekrar halktan geri dönecek ve başarısız olacaktır.” ifadelerini kullandı.

hakkarililer-ilce-olursak-iraka-goc

NE OLMUŞTU?

2 Ağustos’ta AK Parti’nin Meclis’e sunduğu, ‘Türkiye Varlık Fonu Kurulması ile Bazı Kanun Hükmünde Kararnameler Hakkında Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nda güneydoğudaki illerle ilgili yeni düzenlemeler de bulunuyordu.

Buna göre Hakkari ve Şırnak il olmaktan çıkarılacak, Cizre ve Yüksekova ise il yapılacaktı. Hakkari’nin ismi ‘Çölemerik’, Şırnak’ın ismi ise ‘Nuh’ olarak değiştirilecekti. (HABER MERKEZİ)

Etiketler Irak Hakkari