Kabataş iskelesi kapatıldı: Sesimizi kimse duymadı

Kabataş Vapur iskelesi bugün kapatıldı. İskele kapanma bilgisini geç alan İstanbullular karara tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kabataş vapur iskeleleri, “Kabataş Meydan Düzenlemesi, Transfer Merkezi ile İskelelerin Yenilenmesi İnşaatı” nedeniyle sabah saatlerinden itibaren deniz trafiğine kapatıldı. Sabah vapur iskelesine gelenler  İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışanları tarafından başka iskelelere yönlendirildi.

Karara tepki gösteren vatandaşlar, iskelenin kapatılacağı bilgisini sabah saatlerinde aldıkları için İBB çalışanları arasında sözlü tartışma yaşandı. İstanbul Beyoğlu Kent Savunması'ndan Deniz Özgür, kararın hukuk dışı olduğunu söyleyerek tepki gösterdi.

k1

'6 YILDIR BU İSKELEYİ KULLANIYORDUM'

Sabah saatlerinde iskeleye gelen 41 yaşındaki Tolga Bektaş, Kabataş iskelesinin kapatılacağı bilgisini almadığını söyleyerek şöyle konuştu: "6 yıldır Kabataş iskelesini kullanıyorum. Sabah geldiğimde iskelenin kapandığını gördüm, şok oldum. Mağdur olan insanları ve benim sesimi kimse duymadı. Bugün burada 4 saatimi boşa geçirdim."

'BUNUN HESABINI KİM VERECEK?'

Kabataş iskelesinin kulaktan dolma bilgilerle kapatıldı bilgisini duyduğunu söyleyen 40 yaşındaki Hasan Güneri ise, yaya trafiğinin yer altına alınmasının tehlikeli olduğunu ve olası bir durumda bunun hesabını hiç kimsenin veremeyeceğini söyledi.

k2

'İSKELENİN KAPANMASI HUKUKSUZLUKTUR'

Kabataş iskelesinin kapanma kararının İstanbul halkına sorulmadan kapatılmasının hukuksuz olduğunu söyleyen İstanbul Beyoğlu Kent Savunması çalışanı Deniz Özgür konuyla ilgili şunları söyledi: "İskelenin kapatılmasında hiçbir uzmanın görüşü alınmadı. İstanbul'u yönetenler 'Ben yaptım oldu' mantığıyla hareket edip İstanbul'u yönetiyorlar. Bu yöntemi kabul etmiyoruz. Bir de yetmezmiş gibi insanları denizaltı yaya yoluna yönlendirecekler. Kesinlikle bu kararı desteklemiyoruz. Kapalı kapılar ardından konuşulup, hiçbir yurttaşa sorulmadan kapatılan iskelenin tekrar açılmasını istiyoruz. Bu proje otoriter ve plansız şehir yönetiminin bir örneğidir.

Adalar'a gitmek için Kabataş iskelesine gelen turistler ise iskelenin kapandığını gördükten sonra geri döndüler. İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışanları tarafından turistler Eminönü iskelesine ve Beşiktaş'a yönlendirildiler.

Etiketler vapur Kabataş iskele