'Tüm mültecilere vatandaşlık verilsin' çağrısı

HKD Başkanı Terzi, mültecilere yasal statü verilmesini istedi. Terzi, "İsteyen her mülteci vatandaş olabilmeli" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Halkların Köprüsü Derneği (HKD), bugün İzmir'deki basın toplantısı düzenledi. Dernek binasındaki toplantıya gazetecilerin yanı sıra Suriyeli mülteciler de katıldı.

Toplantıda konuşan dernek başkanı Prof. Dr. Cem Terzi, bütün mültecilere statü verilmesini istedi. Terzi isteyen mültecilere herhangi bir ayrıma tabi tutulmadan vatandaşlık hakkı tanınması gerektiğini belirtti.

SINIF TEMELLİ AYRIMCILIK

Geçen aylarda Cumhurbaşkanı tayyip Erdoğan'ın dile getirdiği 'sınırlı sayıda Suriyeliye vatandaşlık verilmesi' önerisine de değinen Terzi şunları söyledi:

"Vatandaşlık için belli vasıflar ve beceriler taşınması ve maddi kaynaklara sahip olunması gibi sınıf temelli ayrımcılığı ret ediyoruz. En çok ezilenin en çok korunma gerektirdiğini biliyor ve yoksulların, kadınların ve çocukların yanında yer alıyoruz. Mültecilere sesleniyoruz: Siz istiyorsanız bu ulusa giriş ve yaşam hakkınızı savunuyoruz."

ONLAR GELMEDEN ÖNCE DE...

Terzi şöyle devam etti: "Yoksulluğun, düşük ücretlerin, işsizliğin ana müsebbibi olarak Suriyeli emekçilere, bu çaresiz yığınları görenlere bir kere daha hatırlatmak isteriz. Hedefimizi Şaşırmayalım! Bizleri bu hale düşüren, sömürü düzeninin kendisidir. Suriyeli emekçiler de aynı bizim gibi bu eşitsiz sömürü düzeninde çalışmak zorunda kaldılar. Onlar gelmeden önce de emeğimizin karşılığını almıyorduk, onlar gelmeden önce de iş cinayetlerinde ölüyorduk…’’ (HABER MERKEZİ)