Teslim olmayan genç, polis tarafından öldürüldü

Erzurum'da adli bir suçlama ile aranan Serkan K. polis tarafından çembere alındı. "FETÖ'cüler baskın yaptı" iddiası üzerine bazı kişiler kazma kürekle polise yardıma geldi. 5 polisi yaralayan K. çatışma öldürüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Erzurum'da bir iş yerini bastığı belirtilen genç polisle çıkan çatışmada öldürüldü. Çatışmada 5 polisi yaraladığı belirtilen Serkan K., motosikletini bırakıp yaya olarak kaçmaya çalışırken polis tarafından vuruldu.

Dün akşam ildeki bir iş yerini bilinmeyen bir nedenle bastığı belirtilen Serkan K., polis tarafından aranmaya başladı. Bugün saat 11.00 sıralarında motosikleti ile giderken polisin durdurmak istediği Serkan K. kaçtı. Takip edilen Serkan K., çembere alındı. Çevredeki kadın ve çocuklar evlere girerken, bazı erkeklerin 'FETÖ'cüler baskın yaptı' iddiası ile kazma ve küreklerle polise yardıma geldiği öğrenildi. 'Olayın FETÖ ile ilgisinin bulunmadığını' belirten polis ise vatandaşlardan evlerine girmelerini istedi. Yaklaşık 2 saat boyunca meydanda ikna edilmeye çalışan Serkan K., polisin yanına geldiğini görünce rastgele ateş etti. K.'nin açtığı ateş sonucu polis otosunun lastiği patladı, ayrıca saçmalar bir evin duvarına isabet etti.

Bunu üzerine olay yerine Özel Harekat polisleri çağrıldı. Çıkan çatışma Serkan K., Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Büyükbaş Hayvan Tesisleri önünde vurularak öldürüldü. Durumu ağır olan K. ile yaralı 5 polis olay yerinde hazır bekletilen ambulansla Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Ameliyata alınan Serkan K. kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor. (ERZURUM/DHA)