Bayburt'ta öğrenci aracı yakıldı

Bayburt'ta sınav için şehre gelen bir grup öğrenciyi taşıyan araç kalabalık bir grubun saldırısına uğradı. Araç yakıldı...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bayburt Üniversitesi Beden Eğitim Spor Yüksek Okulu yetenek sınavları için kente gelen ve kaldıkları yurtta PKK propagandası yaptıkları iddia edilen bir grup öğrenciye yönelik saldırı yaşandı.  Polis olaya müdahale ederken öğrencileri taşıyan bir minibüs ateşe verildi.

Olay, dün gece geç saatlerde Gençosman Mahallesi’nde meydana geldi. Doğu ve Güneydoğu'dan geldikleri ve mahalledeki öğrenci yurdunda kaldıkları belirtilen öğrencilerin 'PKK propagandası yaparak çevreye bayrak astığı' iddiası sosyal medyada yayıldı. Bunun üzerine yurt önünde toplanan grup ile yurtta kalan diğer öğrenciler arasında başlayan gerginlik giderek büyüdü. Bu sırada öğrencileri kente getirdiği söylenen ve yakında park edilen bir araç ateşe verildi. Polis gruba biber gazı ile müdahale etti. Yanan araç da itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürüldü.

Olay yerine gelen Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu, Belediye Başkanı Mete Memiş, İl Emniyet Müdürü İsa Bülent Kaya herkese sükunet çağrısında bulundu. (HABER MERKEZİ)