Ziraat Bankası trafik sigortası ücretlendirmeleri

Ziraat Bankası'nın zorunlu trafik sigortasını sabit fiyatlara yaptığına dair çıkan haberler sonrasında, banka yetkilileri açıklama yaparak, fiyatların değişkenlik gösterdiğini teyit etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Son günlerde sosyal medya sitesi Facebook’ta, Ziraat Bankası ve PTT’nin uygun fiyatlı zorunlu trafik sigortası yaptığına dair bir iddia dolaşıyor. Bu söylentilere ek olarak paylaşılan bir fotoğrafta doğru olduğunu gösterir bir nitelik taşıyor ancak Ziraat Sigorta gerçekten uygun fiyat sigorta yapıyor mu?

Banka yetkilileriböyle bir durumdan onların da haberi olmadığını, net ücretin bölge, araç modeli, tarihi, motor hacmi gibi çeşitli sebeplerden dolayı değişken olduğunu aktardı.

Ziraat Bankası’nın bünyesinde Ziraat Sigorta adlı poliçe güvencesi satan bir kurumu gerçekten bulunuyor. Aynı şekilde PTT bünyesinde faaliyet gösteren PTT Sigorta adlı bir sigorta şirketi de bulunuyor. Ancak PTT Sigorta, AXA Sigorta, Mapgre, AIG, Ankara Sigorta, HDI, Groupama, Generali, Güneş Sigorta, RaySigorta gibi birçok şirketle anlaşmalı olarak sadece şube işlemleri için yardım sağlamakta. Yani PTT sigorta kendi başına bir şirket değil. Sadece anlaşmalı olduğu firmalardan aldığı fiyatlarla işlem yapmakta.

Ziraat Sigorta işlemlerini detaylı olarak sorguladığımızda yine belirttiğimiz gibi birçok işleme göre fiyatlar değişilik gösteriyor. Aracın tarihi, motor hacmi gibi ancak fiyatların hiç birinde 500 TL aşağı bir ödeme ortaya çıkmıyor. Yani Facebook'da yapılan paylaşım tamamen asılsız olduğu gözüküyor. Ek olarak makbuz sahibi de açıklama yaparak paylaşılan fotoğrafın motosiklet sigortasına ait olduğunu söyledi.