Topbaş: Topçu Kışlası yapılacak

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ardından Kadir Topbaş da Taksim'e Topçu Kışlası'nı yapacaklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Topçu Kışlası'yla ilgili açıklamalar yaptı. Topbaş, "Taksim Topçu Kışlası’nı yapacağız. Cumhurbaşkanımız zaten net söylüyor" dedi.

Osmanlı döneminde de Taksim'de Topçu Kışlası’nın olduğuna dikkat çeken Topbaş, “İstemeyiz” tavrının doğru olmadığını ifade etti.

'KENTE HİZMET EDECEK'

Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Tartışalım, görüşelim denmiyor. Almanya’da falan bunun örnekleri var. Sergileniyor, halk ‘tamam’ diyor ve yapılıyor. Taksim artık metroların entegre olduğu bir yer haline geldi. İnsanların Taksim’de oturacakları, vakit geçirecekleri hiçbir yer yok. Geçmişte rezidans, otel, avm yapılacak diye algılandı. Böyle bir şey düşünülmedi. Sayın Cumhurbaşkanımız ufak ticari üniteler diye bahsetti. Taksim Topçu Kışlası’nı yapacağız. Cumhurbaşkanımız zaten net söylüyor. Fonksiyon olarak sanat galerisi düşünüyoruz. Onun için çok fazla ağaç kaldırılmıyor. O ağaçlar çok eski değil. Sanat galerisinin altında iç ve dışa bakan kafeler düşününüz. Ve insanların Şanzelize’ye gittiği gibi gelip orada kafelerde de geç saatlere kadar oturduğu gibi bir sanat galerisi olabilir. Bunun proje çalışmaları devam ediyor. Altında otoparkı da olacak. Bununla ilgili kurul karaları vardı. Mahkeme kararları da yapılabileceği yönünde netleşti. Sayın Cumhurbaşkanımız da bu eserin yapılmasının doğru olacağını söyledi. Fonksiyon olarak da kentin kültürüne hizmet edecek.”