SES üyelerine yanlışlıkla işten el çektirilmiş

Darbe girişimi sonrası Diyarbakır Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nde çalışan 82 SES üyesinin açığa alınması işlemi iptal edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  15 Temmuz darbe girişimi sonrası Diyarbakır'da açığa alınan KESK'e bağlı SES üyesi 82 sağlık çalışanı hakkındaki işlem durduruldu. Sendikanın duruma itiraz etmesi üzerine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Personel Daire Başkanlığı'ndan yetkililer Diyarbakır İl Müdürlüğü ile iletişime geçerek görevden almaların durdurulması talimatı verdi.

SES Genel Merkezi tarafından yapılan açıklamada da Genel Merkez düzeyinde yapılan girişimler sonucunda dünden itibaren Diyarbakır'a ait  listelerdeki kişilere açığa alma yazılarının tebliğ edilmesinin durdurulduğu ifade edildi. Açıklamada, “Bakanlık tarafından liste gözden geçirilecektir. Eminiz ki bu yanlışlıktan geri dönülecektir. Sendikamız, bu sürecin sonuna kadar takipçisi olmaya devam edecektir. Sendikamız SES; kurulduğu günden bugüne darbe süreçlerinde en çok emek ve demokrasi mücadelesinin zarar gördüğünü savunmuş, ülkemizde geçmişte yaşanan bütün darbelerin karşısında olmuş; 15 Temmuz 2016 gecesi de Türkiye’nin darbeler tarihine bir yenisinin eklenmesi girişimine karşı açık bir tutum alarak demokrasi ve insan haklarının yanında yer almıştır” denildi. (Kaynak: Evrensel)

Etiketler darbe İptal SES karar