Dolabından darbeci asker çıkan öğretim görevlisine soruşturma

Boğaz köprülerini kapattığı iddia edilen albay yakalandı. Albayı dolabında saklayan akademisyen akrabası da gözaltında.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul'da Boğaziçi ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nü kapatmakla görevlendirildiği belirlenen Kurmay Albay Muammer Aygar, Antalya'da gözaltına alındı.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri, Kuleli Askeri Lisesi Okul Komutanı Kurmay Albay Muammer Aygar'ın Antalya'da olduğunu tespit etti.

Bir akrabasının evinde kalan Aygar, baskına gelen polislerce saklandığı giysi dolabında bulundu ve gözaltına alındı.

Aygar'ın evinde saklandığı akrabasının Akdeniz Üniversitesi'nde öğretim üyesi olduğu ortaya çıktı. Rektörlük, darbeci askeri evinde saklayan Yrd. Doç. Dr. S.B. hakkında soruşturma başlattı.

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, “Bu isimle ilgili üniversitemizin ilgili birimleri hemen hareket geçerek çok hızlı bir şekilde soruşturma başlattı. Zaten bu isim paralel yapı ile mücadele çalışmalarımız kapsamında takip ettiğimiz bir öğretim üyesiydi. Polis, gerekli işlemleri yapıyor. Biz de kurum olarak gerekli bilgi ve belgelerin edinilmesi konusunda polisimize destek oluyoruz. Süreç takibimiz altında” diye konuştu.

Öte yandan, akrabası Bilgin’in evindeki giysi dolabında saklandığı tespit edilen Aygar’ın Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ndeki sorgusunun devam ettiği, sorgulama işleminin uzun süreceği yönünde bilgi alındı. (DHA)