Medeni Yıldırım davasında rütbeli askerlere takipsizlik

Gezi protestoları sırasında, Lice'de yaşamını yitiren Medeni Yıldırım'ın öldürülmesi, 8 kişinin de yaralanması ile yargılanan Jandarma Özel Harekat Tim ve Karakol Komutanı hakkında takipsizlik kararı verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır'ın Lice ilçesi Kayacık Köyü'nde 28 Haziran 2013 günü düzenlenen kalekol protestosu sırasında Medeni Yıldırım vurularak hayatını kaybederken, 8 kişi de çeşitli yerlerinden yaralandı. Olayla ilgili er 23 yaşındaki Adem Çiftçi hakkında, 'Haksız tahrik altında olası kastla adam öldürme' suçundan 18 yıla kadar hapis istemiyle dava açılırken, İçişleri Bakanlığı müfettişlerince hazırlanan raporda Kayacık Karakol Komutanı, silah kullanma emri veren Jandarma Özel Harekat Tim komutanı ve karakolda görevli askerler hakkında soruşturma izni verilmesi istendi. Lice Kaymakamlığı'nın izin vermesi üzerine iki rütbeli asker hakkında 2013 yılında başlatılan soruşturma tamamlandı. Soruşturmayı yürüten savcı 'Görevi kötüye kullanma' ve 'Taksirle birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma' iddiaları ile suçlanan iki komutan hakkında takipsizlik kararı verdi.

'KANUN HÜKMÜ İLE HAREKET ETTİ'

Şüphelilerin olay anında yasadan kaynaklı görevini ifa ettiğini belirten savcı, Lice'nin yoğun şekilde 'terör eylemlerinin yaşandığı bir coğrafya' olduğunu belirterek, "kolluk güçlerinin kanun hükmü ve amirin emrini ifa hükmünün şartları çerçevesinde hareket ettiklerini" savundu. Yaşanan olayda yaralanan Metin Bulut'un avukatı İmran Gökdere, takipsizlik kararına karşı Sulh Ceza Hakimliği'ne itirazda bulundu. (DHA)