Maçka'da polislerle çatışma: 3 ölü

Gümüşhane-Maçka yolu üzerinde araç kontrolü yapan polislere el bombası atılması sonucu çatışma çıktı. 3 polis öldü, 5 kişi yaralandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Trabzon’un Maçka ilçesinde yol kontrolü yapan polislere, dağlık alandan otomatik silahlarla ateş açılıp el bombası atıldı. Trabzon Valisi Yücel Yavuz, polis memurları İbrahim Akın, Çağdaş Tamkoç, Ramazan Donat'ın öldüğünü, olayda yaralanan 4 polis memuru ile 1 vatandaşın tedavilerinin sürdüğünü açıkladı. Sabah saat 8.30'da, Maçka-Gümüşhane yolu üzerinde araçları kontrol amacıyla yol kenarında duran polis aracı ile minibüse, ormanlık alandan otomatik silahlarla ateş açıldı, el bombası atıldı. Açılan ateşe polis memurları karşılık verdi. Hızla olay yerine takviye polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaklaşık bir saat süren çatışmanın ardından ateş açan kişiler ormanlık alanın içlerine doğru kaçtı.

PKK İDDİASI

Çatışmada 2 polis memuru öldü, 5 polis yaralandı. Kurşunların isabet ettiği bir dükkanın kırılan cam parçaları 28 yaşındaki Duygu Şeker'in koluna ve boynuna isabet etti ve yaralanmasına neden oldu. Yaralı polisler ile Duygu Şeker hastaneye kaldırıldı. Çatışma sırasında yakındaki bir kuyumcu dükkanına da kurşun isabet etti. Jandarma ve Özel Harekat timleri geniş çaplı operasyon başlattı. DHA'nın haberinde, saldırıyı yapanların bir süredir bölgeye sızmaya çalışan PKK'li bir grup olduğu iddia edildi. (DHA)

poliscatisma1