Bahçeşehir Üniversitesi'nde barış imzacısı profesör işten çıkarıldı

Bahçeşehir Üniversitesi’nde Sinema ve Televizyon Bölümü’nde görevli Profesör Zeynep Tül Akbal Süalp işten çıkarıldı. Prof. Akbal Süalp 'Barış İçin Akademisyenler' bildirisine imza atmıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Barış İçin Akademisyenler bildirisine imza atan Prof. Dr. Zeynep Tül Akbal Süalp, Bahçeşehir Üniversitesi tarafından işten çıkarıldı.

Barış İçin Akademisyenler'in "Bu suça ortak olmayacağız" başlıklı ortak metnine imza atan Bahçeşehir Üniversitesi Sinema ve Televizyon Bölümü'nden Prof. Dr. Zeynep Tül Akbal Süalp, işten çıkarılması hakkında şu açıklamayı paylaştı: “Bahçeşehir Üniversitesi beni işten çıkarttı. Tabii sadece beni değil. Üstelik biz imzacılara ek olarak mutat yıllık kıyımını da yapıyor. Yani başka hocaları da çıkarıyor. Herkesi itibarsızlaştıracak bir bahane bularak imzacıları da araya bu şekilde katıyor. Muhtemelen imza yüzünden değil diyecekler, ne de olsa bu işin nihai olarak hukuksal bir boyutu var ve okulun da uluslararası bağlantıları var.”

'İTİBARSIZLAŞTIRMALAR KİŞİSEL DEĞİL'

İşten atmaların kendisini şaşırtmadığını belirten Süalp, “Bu itibarsızlaştırmaları hiçbir zaman kişisel almadım. Bunu daha büyük bir mücadelenin, bir sınıf mücadelesinin küçük bir sathı olarak gördüm” diyerek yarı yolda bıraktığı öğrenciler ve çalışmalar için üzgün olduğunu belirtti. Akbal, “Şimdi ben 9 köyden kovulmuş Tül, bu suça ve işlenmekte olan bütün diğer suçlara ortak olmayacağım ve artık böyle bir akademinin de parçası olmayacağım. Farklı bir arayışın yollarında görüşürüz” topluma ve doğaya karşı sorumluluklarını yerine getirmeye devam edeceğini ekledi.