Yasak düşük ilacı alan kadınlara cinsel ilişki şantajı

İstanbul polisi, doğumhaneler dışında satışı yasak olan 9 bin 520 ‘düşük ilacı’ ele geçirdi. İlaç alan kadınlardan şantajla cinsel ilişki talep edildiği anlaşıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Emniyeti’ne bağlı Kaçakçılıkla Şube Müdürlüğü, internet üzerinden 4 ay önce ilaç satan şebekelere yönelik çalışma başlattı. Çalışmalarda internet siteleri üzerinden düşük ilacı satıldığı belirlendi. Ekipler, doğum hastaneleri dışında satılması yasak olan ilaçları piyasa sürenleri takibe aldı. Araştırmalarda sadece sakat bebeklerin düşürülmesi için kullanılan ilaçların tanesinin 100 liraya alıcı bulduğu tespit edildi. Şüphelilerin ve şebekenin belirlenmesi için teknik ve fiziki takip başlatıldı. Ara yakalamalarla, internetten ilaç satan 11 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 3 ila 10 arasında ilaç bulundu. İKP ekipleri ara yakalamaların ardından, ilaçları toplu olarak temin edenleri bulmak için çalışmaları derinleştirdi.

KADINLARA ZORLA ŞANTAJ 

Vatan gazetesinden Mehmet Ali Demir'in haberine göre, şüphelilerin, hamile kalan kadınlara, birkaç gün sonra tekrar arayarak şantaj yaptığı da belirlendi. Birçok kadının “Ailene haber veririm, benimle de ilişkiye gireceksin” diye şantaja maruz kaldığı tespit edildi. Bazı kadınların ise 500 lira ile bin lira arasında para ödeyerek şantajdan kurtulduğu öğrenildi. Araştırmalarda 257 kadının, internet üzerinden ilaç satın aldığı da tespit edildi.

DEPOSU MERSİN'DE

Çalışmalar sürerken, şebekenin ilaçları B.S.’ye ait Mersin’deki bir ecza deposundan aldıkları belirlendi. Önceki gün 3 adrese düzenlenen baskında ilaç deposunun sahibi B.S., depo çalışanı Yasin A. ve ilaçları İstanbul’da dağıttığı iddia edilen E.A., gözaltına alındı. Yasin A.’nın Mersin’deki adresi ile E.A.’nın Bakırköy’deki evinde yapılan aramalarda 9 bin 520 hap ele geçirildi. İlaçların piyasa değerinin 952 bin lira olduğu öğrenildi. Emniyet’teki İşlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Yasin A., tutuklandı.