Türkiye'den sınırda papağan operasyonu

Türkiye-İran sınırında 'evrakları eksik olduğu için' ülke dışına çıkarılmak istenen 150 papağana el kondu. Papağanlar Türkiye'deki hayvanat bahçelerinden birine gönderilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Iğdır Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü ekipleri, İran'a götürülmek istenen 150 papağana el koyarak, 4 bin 421 lira para cezası kesti.

İstanbul'dan kargo uçağı ile Iğdır Havalimanı'na getirilen 150 papağanın evraklarında eksiklikler olunca güvenlik görevlileri durumu Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü'ne bildirdi. Havalimanına giden ekipler, İran'a götürüleceği bildirilen 150 papağana el koyarak 4 bin 421 lira da para cezası kesti.

EVLERDE BESLENEN TÜRLER

Papağanların bugün saat 08.15'teki uçakla geldiğini bildiren Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Mete Türkoğlu, şunları söyledi:

"Iğdır'a gelen papağanların evraklarındaki eksikliği fark edince bize haber verdiler. Bu papağanlar özellikle evlerde beslenen egzotik türler. 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu ve Merkez Av Komisyonu kararınca yurtdışına çıkarılmaları yasak olduğu için papağanlara el koyduk. Bakanlığımızdan gelecek talimat doğrultusunda hayvanat bahçelerinden birine göndereceğiz." (IĞDIR/DHA)