Daire fiyatına Afrodit heykeli

Polis düzenlediği bir operasyonda 2 bin yıllık paha biçilemeyen Afrodit Heykeli ele geçirdi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Geçtiğimiz günlerde tarihi eser kaçakçılarına yönelik bir operasyon düzenleyen İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, operasyonda Roma Dönemi’ne ait 2 bin yıllık Afrodit Heykeli ve 13 parça tarihi eser ele geçirildi. Gözaltına alınan bir şüpheli paha biçilemeyen Afrodit Heykeli'ni sattığı bir dair karşılığında aldığını söyledi.

İHBAR  ÜZERİNE BAŞLADI

İzmir Efes’te kaçak kazıyla elde edildiği değerlendirilen tarihi eserleri satmaya çalışan 2 şüpheliyle ilgili bir ihbar üzerine çalışma başlatan sivil polis ekipleri, kendilerini koleksiyoner olarak tanıtarak şüphelilerle görüşme sağladı. Şüpheliler, ellerinde Roma Dönemi’ne ait bir Afrodit Heykeli, 7 gözyaşı şişesi, 2 şarap kabı, 2 küp ve bir prensese mezar hediyesi olarak yollanan cam levha olduğunu belirterek toplam 13 parça eser karşılığı 1 milyon lira talep etti.

Sivil polis ekipleri tarihi eserleri görerek incelemek isteyince şüpheliler kısa sürede tarihi eserleri getirdi. Bunun üzerine polis ekipleri şüphelileri yakalayarak gözaltına aldı.

İstanbul’da 2 bin yıllık Afrodit heykeli ele geçirildi

İFADELERİ ALINDI

Gözaltına alınan şüpheliler sorgulanmak üzere Vatan Caddesi’nde bulunan Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğüne getirildi. Şüphelilerin yapılan incelemesinde A.Ş.(50) ve Y.Z.(44) oldukları tespit edildi. Müteahhitlik yaptığı öğrenilen A.Ş.’nin ilk ifadesinde tarihi eserleri sattığı bir daire karşılığında başkasından aldığını söylediği iddia edildi.

MÜZEYE TESLİM EDİLECEK

İstanbul Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri konu hakkında İstanbul Arkeoloji Müzesi yetkililerine bilgi verdi. Tarihi eserleri inceleyen uzmanlar, yaptığı ilk incelemede Afrodit Heykeli’nin 2 bin yıllık olduğu ve paha biçilemediğini belirtti. Tarihi eserler, yapılacak çalışmaların ardından İstanbul Arkeoloji Müzesi’ne teslim edileceği öğrenildi.(DHA)

i.

Etiketler afrodit heykeli efes