Kars'ta ayılar aileye saldırdı: 2 ölü, 2 yaralı

Yanlarına çocuklarını da alarak köylerinin yakınında gezmeye çıkan üç kız kardeşe ayılar saldırdı. Grupta yer alan çocukla teyzesi uçurumdan düşerek öldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kars'ın Selim ilçesine bağlı Eskigeçit köyü yakınlarında, aynı aileden biri çocuk 4 kişi ayı saldırısına uğradı. Saldırıda 9 yaşındaki Devran Erdem ile teyzesi 26 yaşındaki Selma Güneş uçurumdan düşerek hayatını kaybetti. Devran'ın annesi Sevgi Erdem ile diğer teyzesi Cansu Ekinci ise yaralandı.

Olay, dün saat 16.30 sıralarında Selim ilçesine bağlı Eskigeçit Köyü, Düzkaya Mevkiinde meydana geldi. Evli olan Selma Güneş İstanbul'dan, ablası 36 yaşındaki Sevgi Erdem ise İzmir'den çocuğuyla birlikte bayram tatilini geçirmek üzere anne ve babalarına ziyaret için Kars'a geldi. Sevgi Erdem, kız kardeşleri Selma Güneş, 13 yaşındaki Cansu Ekinci ve oğlu Devran Erdem'le birlikte gezintiye çıkmak ve yöresel otlardan toplamak üzere Döşkaya tepesine çıktı.

Bu sırada bölgede ölü ayı yavrusu gören üç kardeş merakla yaklaşırken ayıların saldırısına uğradı. Panikle kaçmaya çalışan gruptaki Selma Güneş ile yeğeni Devran Erdem, ayıların sürüklemesi sonucu uçurumdan düştü. Ayılar, Sevgi Erdem ve Cansu Ekinci'ye de saldırdı. Ancak bölgedeki çobanlar durumu fark edince Erdem ve Ekinci yaralı olarak kurtarıldı.

Olay Jandarmaya bildirilince bölgeye, İl Afet Acil Durum Müdürlüğü  görevlileri ile itfaiye ekipleri sevk edildi. Bölgeye gelen ekipler uzun arama çalışmaları sonucu Devran Erdem ile Selma Güneş'in cansız bedenine ulaşırken, saldırıdan yaralı kurtularak hastaneye kaldırılan Cansu Ekinci ile Sevgi Erdem'in hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi. (KARS/DHA)