Cihangir'de ölen simitçi anısına bağış kampanyası

Simit tezgahının bir yıllık kirası toplanırsa, simitçinin oğlu tezgahın başında kalabilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Cihangir’deki bir binada, doğal gaz sıkışması sonrası meydana gelen patlamada düşen moloz nedeniyle yaşamını yitiren simitçi Feridun Yükseltürk’ün (70) mesleğini, oğlu Cemal Yükseltürk’ün sürdürebilmesi için bağış kampanyası başlatıldı.

Milliyet’in haberine göre kampanya, İstanbul’da yaşayan Amerikalı gazeteciler Yigal Schleifer ve Ansel Mullins’in kurduğu yerel mutfak rehberi Culinary Backstreets (Arka Sokak Lezzetleri) tarafından hayata geçirildi.

Culinary Backstreets’in internet sitesinden yapılan duyuruda, Cemal Yükseltürk’ün babasının tezgahını birkaç gün önce devraldığı ancak bunu sürdürebilmek için Belediye’ye yıllık 1400 dolar (4125 TL) ödeme yapması gerektiği aktarıldı.

Culinary Backstreets’ten Paul Benjamin Osterlund’a konuşan Cemal Yükseltürk, “Evde oturmayı seven biri değildi” diye anlattığı babasının emekli olduğunu, ancak ek gelir elde etmek için simitçilik yaptığını söyledi. “Hayırsever biriydi, cebinde ne varsa verirdi” diyen Cemal Yükseltürk, babasının çevreyi güzelleştirmek için uğraştığını, Firüzağa Meydanı’nın kaldırımlarının kenarındaki toprak alana biber ve domates bile ektiğini anlattı.

Etiketler istanbul Cihangir simit