'Yoğun şikayet' gerekçesiyle 4 internet sitesi kapatıldı

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) dört internet sitesine Türkiye’den erişimi engelledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Engellenen siteler arasına 30 Haziran 2016 tarihinden itibaren dört site daha katıldı.

Yeni Hayat, Yarına Bakış, Şubuo Haber, Onyediyirmibeş ve Yeni Yön adlı haber siteleri TİB tarafından engellendi. Yeni Hayat gazetesi tarafından yapılan açıklamada "TİB hiçbir gerekçe göstermeden gazetemizin internet sayfasına yasak getirdi" ifadesi kullanıldı.

Klasik uygulamada site engellendiğinde kullanılan TİB engelleme yazılarının da internet sitelerinde yer almadığının belirtildiği açıklamada şöyle denildi: "TİB Başkanlığı’nın Gölbaşı İncek’teki merkezinde yetkililer karara ilişkin bilgi vermezken, gazetenin ısrarlı soruları üzerine, ‘Atatürk Havalimanı’na yapılan canlı bomba saldırılarından sonra internette yoğun şikayet aldıkları bazı sitelere ilişkin işlem yapıldığı’ yönünde garip bir cevap vermeyi seçti."

BASIN KONSEYİ: ZARAR VERİYOR

İnternet sitelerine erişimin engellenmesiyle ilgili Basın Konseyi de bir açıklama yaptı. Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, Türkiye’de medyaya yönelik sansürün bir kez daha acımasızca uygulandığını söyledi.

Türenç, “İnternete ve sitelere özgürce erişim herkes için güvence altına alınmalı; tüm çağdaş ülkelerde olduğu gibi neyin okunacağına, devlet değil kişilerin kendileri karar vermeli. Bu türlü yasaklar, dünya üzerinde basın özgürlüğü bakımından hiç de parlak olmayan konumumuzu daha da vahim hale getiriyor ve Türkiye'ye zarar veriyor" dedi.