Sokağa çıkma yasaklarını eleştiren üniversiteliye soruşturma

Şırnak Üniversitesi'nde okuyan Emre Bayram hakkında, "Sokağa çıkma yasakları öğrencilerin eğitimini olumsuz etkiliyor" diye başvuru yaptığı için soruşturma açıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şırnak Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Emre Bayram sokağa çıkma yasaklarının olduğu günlerde Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER) bir dilekçe gönderdi.

Hürriyet'ten Gamze Kolcu'nun haberine göre Bayram, dilekçesinde özetle şu ifadelere yer verdi:

“Hendek ve barikatlar nedeni ile Şırnak merkezinde 14 Mart 2016 tarihinden itibaren sokağa çıkma yasağı uygulanmaktadır. Şırnak Üniversitesi yönetimi tarafından sokağa çıkma yasağı ihtimaline yönelik herhangi bir tedbir alınmış olmayıp, öğrenciler 4 Mayıs 2016 tarihine kadar eğitimsiz, üniversitesiz bırakılmıştır. Başka üniversitelere 3 bin öğrencinin nakli gayet kolay bir mesele iken bu durum göz ardı edilmiştir. Rektör Mehmet Nuri Nas’ı ve tüm yönetimi kınıyor, bu şikâyetimi dikkate almanızı rica ediyorum.”

İKİNCİ KEZ SAVUNMASI İSTENDİ

BİMER, bu şikayeti üniversite yönetimine iletti.  Üniversite yönetimi ise eğitim hakkını savunan Bayram hakkında soruşturma başlattı. 12 Mayıs tarihinde de Bayram'a savunma yapması için yazı gönderildi. Yazıda “Dilekçenizde rektör ve yöneticilere hakarette bulunduğunuz iddiasıyla hakkınızda Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği hükümlerine göre disiplin soruşturması açıldı” denildi.

Bayram, bu talep yazısı üzerine savunmasını verdi. Ancak, 21 Haziran tarihli bir yazıyla kendisinden bir kez daha savunma istendi. 1.5 ay içinde ikinci kez ifadeye çağırılan Bayram, hakkındaki soruşturmayı yürüten isimin de değiştiğini gördü. Disiplin soruşturması devam eden Bayram, önceki soruşturmacının 'ceza teklif etmediği' için uzaklaştırıldığını öne sürdü.

Haberin tamamı