Fincancı'nın cezaevi günlükleri

Prof. Şebnem korur Fincancı cezaevinde tuttuğu günlüklerde, "Dostlar hiç üzülmemeli o nedenle cezaevinde bulunmaktan onur duyarım bu dönemde" diyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV), Özgür Gündem gazetesinin Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği kampanyasına katıldığı için tutuklanan Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı'nın cezaevindeki günlüklerini yayınladı.

‘Terör örgütü propagandası’ yaptığı iddiasıyla tutuklanan Prof. Fincancı, 22-24 Haziran arasında tuttuğu günlüklerinde cezaevindeki gözlemlerini aktarıyor. Fincancı, tutuklanma sürecini de öncesi ve sonrasıyla değerlendirdiği günlüklerinde şu ifadelere de yer verdi:

“Dostlar hiç üzülmemeli o nedenle cezaevinde bulunmaktan onur duyarım bu dönemde. İnsanlar ölürken, evlerinden topraklarından sürülürken, evleri moloz yığınına dönüp o molozların arasından beden parçaları bulunurken, en ufak haber eleştiri şiddetle karşılık bulurken diğer tarafta insanlar nefretle doldurulup nefret suçları işlemeye teşvik edilip en olmadık biçimde öldürme yöntemlerine alkış tutularak sakat bırakılırken, toplum hızla kirletilirken, sessiz kalmak önce kendime, insanlığıma ihanet olur.”

TİHV’in paylaştığı Korur Fincancı’nın el yazısıyla tuttuğu günlükleri şöyle:

mektup1

mektup2

mektup3

mektup4

mektup5

mektup6

mektup7

mektup8