İETT ve Emniyet duruyor, metrobüs tacizcisi sokaklarda!

Metrobüste vatandaşları taciz edip videolarını sosyal medya üzerinden paylaşan metrobüs tacizcisine tepkiler büyürken İETT ve emniyet, "Bir şey yapamıyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Toplu taşımalardaki taciz vakaları artarken, toplu taşıma araçlarında yaptığı tacizleri kaydedip Twitter üzerinden yayan bir şahıs tepki yarattı. Tacizcinin bulunması için sosyal medyada şikâyetler yükselmeye başlandı.

Habertürk'ten Nagihan Alan'ın haberine göre, her gün 1 milyona yakın insanın yolculuk yaptığı metrobüste, oturan veya ayakta yolculuk eden kadınların yanına gidip cinsel tacizde bulunan ve bu anları videoya çekip paylaşan tacizci için vatandaşlar harekete geçti. Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı İnternet Bilgi İhbar Merkezi’ne vatandaşların yaptığı şikâyetlerin ardından hesap askıya alındı. Ancak bu şahıs hâlâ elini kolunu sallayarak geziyor.

ŞİKAYET EDİLMESİNE GEREK YOK

Avukat Aydeniz Asilbah Tüskan olayla ilgili emniyetin acilen harekete geçmesi ve suçluyu yakalaması gerektiğini söyleyerek, “Ceza Kanunu’na göre hem bilişim hem taciz hem tecavüze yeltenme gibi farklı suçlardan yargılanması gerek. Tacizi alenileştiriyor. Bir an önce takibe alınıp yakalanmalı. Hemen tutuklanmalı. Şikâyetçi taraf olmasa da bu bir kamu davasıdır artık. Emniyet vakit kaybetmeden gerekeni yapmalı” dedi.

‘TALEP ETMELİLER’

İETT konu hakkında, “565 metrobüs aracı var günde 1 milyona yakın yolcu taşınıyor. Saat, gün, durak bilgisi olmadan kameralardan şahsı tespit etmek zor ki bu talep emniyetten gelmeden herhangi bir şey yapamıyoruz” açıklamasında bulundu. Emniyet ise, harekete geçmeleri için şikayetin gelmesi gerektiğini, bu konuda bir şikayetin de henüz kendilerine gelmediğini söylüyor.

Haberin tamamı